10/02/2016

DIY Ombre Shoes


 Minä + valkoiset kangaskengät = EI hyvä yhditelmä. Todettu jo lukemattomia kertoja, muttei virheistä opittu ollenkaan. Siinä ei montaa päivää kerkiä popoilla käppäilemään, kun valkoinen on pelkkä muisto vain, ja viimeistään duunissa kengille tipahtaa pari hiusväriläikkää.


Jos kivat kengät ovat muuten ookoo kondiksessa, ja pelkällä pesulla ei enää selvitä, voi ne koittaa  pelastaa esim. värjäämällä. Näihin päätin lähteä kikkailemaan kankaanpainoväreillä.Kengät kannattaa ensin jynssätä hyvin puhtaiksi. Kuivumisen jälkeen suojasin pohjan maalarinteipillä. Sudin ensin kengät yläosiin valkoista väriä, jolla sai freesattua pohjaa tasaisemmaksi ja peitettyä pahimmat tahrat. Lähdin tuputtelemaan mustaa väriä kengän kärkiin ja takaosaan. Tähän käy hyvin esimerkiksi pesusienestä leikattu palanen tai miksei ihan pensselikin.Otin puhtaan vedellä kostutetun sienen, jolla lähdin laveeraen häivyttelemään mustan värin rajaa pehmeämmäksi. Tässä kannattaa olla varovainen, ettei musta väri leviä liikaa.

Kenkien kuivuttua painoväri kiinnitetään joko silittäen tai uunissa. Silitys tuntui hankalalta, joten paistelin kenkiä 150 asteisessa uunissa 7 minuuttia.

Lokakuu ja meikäläinen köpöttelee vielä kesäkengissä. Pakkasten saavuttua voikin vaihtaa suoraan uggeihin!

-T

3 kommenttia :

 1. Onpas hauska diy idea kengille!
  Mistä oot muuten hankkinut ton ihanan musta valkoisen paidan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Paita on kesällä Bershkasta ostettu :)

   Poista
 2. Tykkään sun blogissa tosi paljon!! Paljon kaikkea mitä vois itekki kokeilla tehdä ja myös ruoka ja juhlaideat on iha parhaita! :)

  Oisko Sulla jotain kivaa ideaa/ohjetta mitä vois tehdä vanhoista farkuista? Itsellä makaa kaapissa iso pino ja jotenkin haluis ne vielä hyödyntää :)

  VastaaPoista