9/20/2016

Tuunattu tylliunelma

Jostain syystä aina katsoessani yllä olevaa kuvaa, alkaa päässä soida Carly Rae Jepsenin Run away with meMutta siis asiaan! Keväällä postailinkin pukujahdista, jonka tuloksena päädyin hankkimaan unelmieni hääpuvun. Ainakin melkein. Se oli oikeastaan aika sinnepäin, mutta muutoksia oli silti tehtävä paljon. Olisin tietysti voinut jättää koltun kauppaan ja jatkaa etsintöjä, mutta hääpuvun tuunausprojekti tuntui niin houkuttelevalta, että päätin ottaa haasteen vastaan. Saisinpahan ainakin uniikin ja täysin omannäköisen yksilön.

Itselleni oli tärkeämpää puvun malli ja sopivuus, kuin merkki tai vallitsevat hääpukutrendit. Vaikka ihan kokeeksi sovitin merenneitomallisia ja laahuksellisia pukuja (ja nekin olivat oikein ihania), toi se mulle vain varmuuden siitä että havittelemani puvun malli oli mulle juuri se oikea. Joskus sitten vuosien päästä katsoessani hääkuvia, haluan ajatella että toi oli juuri se prinsessapuku josta aina pienenä tyttönä haaveilin.


Vaikka alkuperäinen puku oli ihan sievä, oli yläosassa omaan makuuni liikaa bligiä, liikaa pituutta, kiinnitys tapahtui nyöreillä, ja kangaskin oli liian luonnonvalkoinen. Niinpä siis kiikutin koltun ompelijan pakeille, ja aloitimme yhdessä tuunausprojektin. Mekko-osaa nostettiin viitisen senttiä ylemmäs, jolloin yläosa lyheni sopivan mittaiseksi. Helmet, paljetit ja muut härpäkkeet irroitettiin, ja tilalle pistettiin uusi kirkkaamman valkoinen pitsi. Alle jätimme kuitenkin hieman luonnollisemman valkoisen kankaan, joka siftasi nätisti pitsin läpi tuoden kuviot paremmin esille. Sama kangas kuulsi myös alaosassa valkoisten tyllien alta. Takaosan nyörikiinnityksen vaihdoimme vetoketjuun.Lopputulos oli juuri sellainen kun olin suunnitellut. Ihana tyllikasa. Näyttävä mutta silti yksinkertainen, ilman blingejä tai mitään ylimääräistä. Puvun alla oli suuri vannehame, joka teki fiiliksestä yllättävän keveän ja muutenkin puku oli mukava päällä. Nyt pesulakäynnin jälkeen hieman haikein mielin ajattelin pistää koltun myyntiin. Olisihan tuo kiva säilyttää, mutta viehän se melkein puolet vaatehuoneesta ja tuskin tulisin kovin montaa kertaa hääpuku päällä hengaamaan. Onneksi on kuvia, joita voi aina fiilistellä!

-T

4 kommenttia :

 1. Anonyymi9/20/2016

  Aivan ihana mekko 😍

  VastaaPoista
 2. Anonyymi9/23/2016

  Pakko kysyä; mikä koko ja hinta? (<3)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko on varmaan noin luokkaa 34-36. Oon 154 cm pitkä ja käytin puvun kanssa 9cm korkoja. Tästä voi kysellä lisää sähköpostilla :)

   Poista