8/09/2016

DIY Fringe Top
Kesä ja hapsut ne yhteen soppii, vai mitä? Mä tossa saksin yhden pitkän mallisen paidan, jonka olin sotkenut duunissa. T-paitakangas ja trikoo ovat muuten aika haastavia leikeltäviä, sillä kaistaleiden reunat lähtevät nopeasti rullalle. Keksin ongelmaa helpottavan ja työtä nopeuttavan ratkaisun, ja vedin paitaan muutamat vaakasuorat teipin pätkät. Kangas pysyi huomattavasti suorempana ja jämäkämpänä, eikä vetänyt rullalle. Teipillä sain myös merkattua tarkan rajan hapsujen loppumiskohtaan.

Hapsuttamisen jälkeen punoin umpisolmulle aina kaksi narua, ja jatkoin näin koko rivistön loppuun. Tämän jälkeen nappasin solmusta aina toisen narun, jonka solmin yhteen seuraavan solmun narun kanssa (saako tästä mitään tolkkua? pahoittelut kuvien uupumisesta!). Solmuja tuli tähän kolme riviä, mutta voihan niitä tehdä enemmänkin. Helppo ja suht nopea DIY ilman neulaa ja lankaa.

Lauantaina mentiin hapsut hulmuen Kallio Block Partyissa. Muuten ihan jäätävä festarikuume, eikä mulla oo Flow-lippua..

-T5 kommenttia :

 1. Anonyymi8/09/2016

  Ja hapsusuikaleet eivät lähde purkautumaan leikatessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ne kovin helposti lähde purkautumaan, ellei leikkaa suikaletta liian ohueksi :)

   Poista
 2. Anonyymi8/10/2016

  Hei!
  Olen kirjoittamassa opinnäytetyötä liittyen blogeihin ja niiden käytettävyyteen. Tavoitteena on parantaa erästä ilmaista blogipalvelua ja siihen tarkoitukseen tarvitsisin blogia kirjoittavien henkilöiden apua. Toivoisin, että mahdollisimman moni blogin kirjoittaja kävisi täyttämässä alla olevan linkin kyselyn.
  Kysely on helppo ja nopea täyttää ja siihen vastanneiden kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippua!
  https://goo.gl/forms/Kt7KtvQtGY60anes1

  Kiitos avusta!
  – Tiia Valtonen

  VastaaPoista
 3. Hyvä vinkki toi teippaus! :) oon joskus tuskaillut saman rullailu-ongelman kanssa. Vaan en enää, pistän teippi-niksisi korvan taa :) kiitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa ihmeessä kokeilla! Mä käytin ihan maalarinteippiä :)

   Poista