7/23/2016

WEDDING VANS


Vaikka tahdoin ehdottomasti laittaa häihin korot, oli kakkoskengät silti mielessä ensimmäisenä. Halusin jotain spessua ja mun näköistä. Tilasin ihan perus valkoiset Vanssit, jotka päätin tuunailla astetta "häämäisemmiksi". Olin ostanut parikin potentiaalista pitsiä kenkiin, mutta kumpikaan ei mallailun jälkeen säväyttänyt. Sitten keksin! Mun hääpuvustahan jäi tuunailun jälkeen yli palanen pitsiä, jonka tajusin sopivan ihan täydellisesti popoihin.

Ratkoin ensin pitsin irti aluskankaasta ja aloin sovittelemaan kengän kärkeen sopivaa kuviota. Tässä oli onneksi valinnan varaa, ja koska peitettävä alue ei ollut kovin suuri, koitin saada siihen mahdutettua paljon yksityiskohtia.
Oikean kohdan löytymisen jälkeen kiinnittelin pitsin paikoilleen ensin muutamalla nuppineulalla, jonka jälkeen sudin liimaa kenkiin pienissä osioissa painaen samalla pitsiä kiinni kankaaseen. Käytin pitävää perusliimaa, joka kuivui varsin nopeasti, mutta luultavasti paras tähän tarkoitukseen olisi ollut kangasliima. Kun koko alue oli kiinnitetty, leikkasin ylimääräisen pitsin saumoja pitkin. Viimeistelin reunat vielä siveltimen ja liiman kanssa.

Kengistä ei ikävä kyllä taida olla yhtään kuvaa päällä (ja nauhojen kanssa), mutta kovasti ne saivat kehuja ja olivat kyllä niin mun näköiset. Vaikka vaihdoin kengät vasta loppuillasta, tuli niillä juhlittua juuri ne railakkaimmat tunnit. Kyllä oli tossut sen näköisetkin, että niillä on menty ja lujaa. Seuraavana päivänä en tiedä olisinko itkenyt vai nauranut, kun kengät oli niin, no kaukana valkoisesta.. Mutta hei jos likaantunut hääpuku on onnistuneiden juhlien merkki, eikö sama päde myös kenkiin?

Sain ne nyt onneksi jynssättyä ja edes jotenkin pelastettua!

-T


10 kommenttia :

 1. Ihana yksityiskohta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ensin ideana oli päällystää koko kengät, mutta näyttikin niin kivoilta noin :)

   Poista
 2. Anonyymi7/24/2016

  Ihanat!!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitti, nää OLI söpöimmät popot jotka oon omistanut :D

   Poista
 4. Anonyymi7/25/2016

  Aivan ihanat kengät!

  VastaaPoista