5/02/2016

Tuunattu ruukkuHerra Palmu tarvitsi itselleen uutta, suurempaa ruukkua. Kellarin uumenista juuri sopivan kokoinen vanha ruukku (jostain muinaisvioletilta aikakaudelta), mutta se ei vaan nyt mitenkään passannut väriltään. Ennen kuin edes harkitsin uuden ostamista, päätin koittaa tuunata jo olemassa olevan. Maalaaminen on niin helppoa ja nopeaa. Miltein aina suunnittelen jotain hyvin yksiväristä ja simppeliä, mutta homman edetessä mielikuvitus rupeaa rönsyilemään ja lopputulos on lopulta vähän erilainen kuin olin aluksi ajatellut. Tästä siis piti tulla ihan vaan valkoinen, mutta hei onhan se aika booring.
Vikkelämpää ja tasaisempaa jälkeä olisi varmasti saanut spraymaalilla, mutta halusin hoitaa homman sisällä, joten päädyin kotoa jo valmiina löytyneisiin kalustemaaleihin. Sudin ruukkuun ensin pari kerrosta valkoista maalia ja annoin kuivua hyvin. Suunnittelin simppelin kuvion, jonka teippasin päälle korjausteipillä (sitä nyt ensimmäisenä tarttui käteen, ja teippi oli myös mukavan ohutta muihin teippeihin verrattuna). Tuputtelin varovasti mustaa maalia pinnalle koko ruukun pintaan. Maalin kuivuttua revin teipit pois, ja herra palmu uuden kodin pariksi vuodeksi (mikäli saan sen niin kauan pidettyä hengissä).
Ja arvatkaa tekiskö nyt mieli maalailla näitä enemmänkin..

-T

4 kommenttia :

 1. Tulipa nätti! Ja ihan oikeassa olet, se valkoinen olisi ollut 'ihan kiva' mutta tälläisellä kuviolla ruukku sai ihan uuden ilmeen!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä tästä tuli astetta persoonallisempi :)

   Poista
 2. Tyylikäs, tykkään :) paljon persoonallisempi kuviollisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mäkin tykkään! :)

   Poista