5/13/2016

Tahdomme
Nyt kun melkein kaikki hääkutsut on saatu postiin ja toimitettua perille, uskallan vilauttaa noita täälläkin. Joku jo kyselikin millaiset kutsut meille mahtaa tulla ja meinaanko kenties askarrella ne itse? Ei, en lähtenyt ihan leikkaa-liimaa-askartele-linjalle, mutta kutsut on kuitenkin suunniteltu ja ideoitu itse. Ja melkein 100 juuttinarun pätkää solmittu rusetille itse (tämänhän voi laskea jo askarteluksi). Kutsut siis painatettiin, ja ne tulivat postissa kotiovelle. Kyllähän tuossa silti tuli monta iltaa noitten parissa näpräiltyä kun kasaa ja kirjoittaa kaikki osoitteet, taittelee hääinfot ja läiskii kuoriin postimerkit ja tarrat.Haluttiin vaalea ja pelkistetty kutsu, jossa ei olisi liikaa ylimääräisiä härpäkkeitä. Nyt jonkinlaisena "kutsutrendinä" tuntuu olevan paljon kakkupapereita, ekopaperia, pitsiä ja kukkasia, mutta tahdottiin pitää meidän kutsu simppelin tyylikkäänä. Kutsun takapuolelle laitettiin pieni runonpätkä rakkaudesta, ja hääinfo köytettiin kiinni kutsuun juuttinarulla.

Yllättävän vaikea oli suunnitella pohjaa, ja esimerkiksi tekstiä vatvottiin viikko tolkulla, vaikka pääasiahan on ilmoittaa aika, paikka ja päivämäärä. Kuitenkin kutsu viestii vieraille samalla juhlan luonteesta, teemasta ja värimaailmasta, joten täytyyhän sen mätsätä samaan tyyliin hääparin ja itse juhlan kanssa. Meidän juhlapaikkana toimii vanha hevostalli, joka koristellaan suht yksinkertaisesti ja raikkaasti hempeillä kukkasilla ja kynttilöillä. En tiedä minkä takia vierastan "maalaisromanttinen" -termiä, mutta varmaan tuo meidän bileiden tyyli on jotain sinnepäin. Itse kuitenkin kuvailisin teemaa sanoilla "boheemin chic", ja kutsutkin olivat hyvin pitkälti samoilla linjoilla.

Meikäläinen on tyytyväinen, etten lähtenyt askartelemaan kutsuja alusta loppuun itse. Kyllä tässä häähömpötyksessä vielä riittää näpertämistä!


-T

6 kommenttia :

 1. tosi kivat! yksinkertaiset mutta silti persoonalliset :-) missä painatitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Painatettiin Vistaprintillä :)

   Poista
 2. Näyttää hienolta, well done! :) Tyylikäs ja yksinkertainen voittaa aina kaiken maailman härpäke kutsut. Hauska piste iin päälle tuo tarra :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, simppeli on kaunista! Noi tarrat on niin kätsyjä että ajateltiin käyttää myös vieraslahjoissa :)

   Poista
 3. Anonyymi5/14/2016

  Mulla tulee Japani-vibat tuosta logosta ja se ei niin itelle iske, varsinki ylemmästä kuvasta. Mutta tärkeinhän on että miellyttää hääparin omaa silmää :) en esim ihan ymmärrä hääohjelmia jossa etitään niitä parhaimpia häitä, kun jokaisellehan se meinaa niin eri juttuja ja tärkein et pari itte kokee ne sellasiks kun tahtoo.. Me haluttiin kans simppelit kutsut, samaa mieltä että yksinkertainen tyylikästä :)
  Kiva lukee häähöpinöitä kun ittelläki moiset kesällä eessä, ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japani-vibat :D Nyt kun sanoit niin ehkä noi muistuttaa vähän japskikoukeroita! Sitä ei kyllä tarkoituksellisesti haettu ja fonttikin oli muistaakseni trashhand..

   Samaa mieltä noista hääohjelmista - jokaisella on oma makunsa, ja kaikki kokee niin erillaiset asiat tärkeiksi ja omaa silmää miellyttäviksi, että on mahdotonta tietää mikä on muiden mielestä ihanaa. Olin ajatellut että rupeen kevään aikana kattomaan silmä kovana hääohjelmia kun asia on nyt itselle ajankohtanen, mutta täytyy tunnustaa etten oo vielä yhtäkään jaksoa kerennyt kattomaan ihanimmista häistä tai muistakaan. Täytyy vamaan skarpata asian tiimoilta, vaikka tärkeintähän on nyt keskittyä niihin omiin :) Tsemppiä sinne järjestelyihin!

   Poista