4/24/2016

Hanging Rattan Chair


Muistan kun pienenä käytiin kyläilemässä perhetutuilla, joiden katosta riippui rottinkinen riipputuoli. Tapeltiin systerin kanssa kumpi siinä saa keikkua ja oon aina siitä lähtien haaveillut samanlaisesta. Sellainen ihana lööbausnurkka johon voisi unohtua lukemaan kirjaa tai käpertyä kippuraan päikkäreille.

Etsin jonkin aikaa sitten riipputuolia meille olkkariin, mutta idea unohtui nopeasti, sillä ajattelin sen sittenkin vievän aivan liikaa tilaa. Kevään kynnyksellä rupesin suunnittelemaan parvekkeen päivitystä. Mitä jos hankkisin riippuvan tuolin sinne? Eniten silmää miellytti vanhempi malli, jota ei enää valmisteta, joten tuolia piti etsiä suoraan käytettynä.

Nyt vallitsevan rottinkibuumin ansiosta monta tuolia meni sivu suun, ja aina joku muu ehti ensin. Yksi kaunis päivä bongasinkin tori.fi:stä yhden varteenotettavan yksilön, sen enempää miettimättä toimin salamana ja vielä samana päivänä raahasin tuolia kotiin. Parveke oli täynnä vielä vanhoista kalusteista, joten päätin huvikseni laittaa uutukaisen roikkumaan väliaikaisesti olohuoneen katossa killuvaan koukkuun. No siihen se sitten jäi. Se on oikeastaan juuri sopivassa kohdassa, eikä viekkään tilaa niin paljon kuin olin ajatellut.

Tuoli on hyvässä kondiksessa, vaikkakin vanha ja paikoitellen kulunut. Ikä tekee tehtävänsä rottingille, mutta ehkä se on ainakin tässä tapauksessa vaan plussaa. Kolisevan kettingin meinaan vielä vaihtaa puuvillaiseen paksuun nyöriin. Kuten arvata saattaa, kiikkuvasta tuolista on äidin lisäksi ollut myös joku muukin hiukka innoissaan. Nyt vois sitten alkaa tekemään uusia pläänejä sen parvekkeen suhteen..

-T
3 kommenttia :

 1. Onpa ihana löytö! Ja edelleen tosi hyvännäköinen, vaikka vuosia onkin jo ehtinyt kertyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös vaan! Tähän ollaan kyllä ihan rakastuttu :)

   Poista
 2. Tuollainen on itsellänikin ollut jo jonkin aikaa haaveena, ja tarinakin haaveen takana kovin tuttu :)

  VastaaPoista