2/27/2016

DIY Floor Pillow


Meidän olohuoneen lattialla lojuva suuri lattiatyyny on kova juttu etenkin mini-ihmisten keskuudessa. Saan usein kyselyitä mistä moinen on hankittu, kun tyyny näyttää olevan samaa kangasta sohvan kanssa. Olemus on sopivan jämäkkä, ja sen päällä on kiva köllötellä ja pomppia. 


Mulla on ollut jonkinlainen inhotus säkkituoleja kohtaan. Kuitenkin meille erinäisistä itsestäni riippumattomista syistä sellainen joskus raahattiin, ja mokomaa koitin aina kaikin tavoin piilotella ja salaa jopa sabotoida. Kulunut säkkituoli heivattiin ensimmäisenä sängyn taakse piiloon varsinkin kun meille oli tulossa vieraita (kuvitelkaa sellainen rispaantunut tekonahka, joka oli vielä ihan jäätävän värinen!). Pari vuotta sitten mitan tullessa täyteen päätin että nyt lentää säkkituoli parvekkeelta, tai sitten sille tehdään jotain. 

Niinpä ostin perus lakanakangasta, josta leikkasin kaksi neliön mallista (90x90 cm) palasta. Ompelin palaset reunoista tyynyn mallisesti yhteen jättäen pienen aukon yhdelle sivulle. Vanhasta säkkituolista kaadettiin styrox-täytteet tyynyn sisään, jonka jälkeen ompelin aukon kiinni. Tein pari senttiä suuremman neliön myös verhoilukankaasta, johon ompelin yhden sivun mittaisen vetoketjun. Näin päällinen olisi helposti irroitettava ja pestävissä, jos se likaantuisi. No kangashan meni sittemmin pilalle pesukoneessa, joten päädyin tekemään myöhemmin eri kankaasta uuden tilalle. 


Näin kevään kynnyksellä on alkanut tehdä mieli vähän väriä. Harmaata puskee joka tuutista muutenkin. Ajattelinkin käydä kuikuilemassa, josko päällistä varten löytyisi jokin pirtsakamman sävyinen tai hauskan kuosinen kangas. Vaihteluhan tunnetusti virkistää. 


-T

2 kommenttia :

 1. Mitenkä hyvä idea!! Pakko taas kaapata! ;) Mutta Tytti! Onko toikin matto sun tekemä? <3 En kestä jos on!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tää on kyllä vähän nätimpi kuin perinteinen säkkituoli.

   Voi kumpa olisikin. Matto on House Doctorin Block-matto! :)

   Poista