1/17/2016

MuokkailuaOlisinkohan joskus ostanut kaftaanimaisen tunikan jotakin reissua varten rantarievuksi. No sitä käytettiin ehkä sen kerran, ja sitten rätti onkin lojunut kaapin perukoilla. Jostain kumman syystä en uutena vuotena löytänyt yhtään mitään päälle pistettävää ja naama irvessä kaappeja tonkien nappasin sieltä tämän. Pienet pikaiset muokkailut ja mekko oli uudessa uskossa.Ihan aluksi pienensin v-mallisen kaula-aukon vähemmän avonaiseksi, johon ei oikeastaan tarvittu kuin muutama hassu pisto. Mittailin vyotörön korkeudelle sopivan mittaisen kuminauhan, ja ompelin sen venyttäen kiinni siksakilla. Näin sain vyötäröstä joustavan ja nätisti rypytetyn.


Tästähän tuli taas ihan käytettävä kolttu. Sopivan rento duunissakin pidettäväksi.

Vitsit mikä sää! Hanki kimaltelee auringossa, eikä tuule lainkaan. Oltiin porukalla aamupäivä pulkkailemassa ja reippailemassa pitkin metsiä. Punaset posket, ilonen mieli ja kuuma kaakao. Meneekö liian täydelliseksi jos tähän päälle pistäs vielä padan uuniin porisemaan, saunan päälle ja ottais piiitkät päikkärit?

-T

10 kommenttia :

 1. Näyttää hiirmu hyvältä !!

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Tulipa tosi kiva! Pitääkin kokeilla noihin omiin kolttuihin, jos sitä osaisi itsekin tuon kuminauhatempun:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kumpparilla saa kyllä helposti uutta aikaan. Tosi simppeli ommella, eikä toiselta puolelta näy vaikka sauma olisikin vähän vinkkelissä. :D

   Poista
 3. Moikka! Löysin sun blogisi joku aika sitten, ja olen lukenut sen lähes alkuun saakka! Tykkään tosi paljon sun tyylistä sekä kirjoittaa, että käsitöissä.

  Inspiroiduin sun kynttilänkoristeluohjeesta, niin linkkasin sen omaan blogiini myös, toivottavasti tää on ok :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia kiitoksia! Ja on ok, täytyypä käydä kurkkaamassa :)

   Poista
 4. Mäkin oon kursinu joittenkin kaapujen vyötäröä vähän samaan tyyliin, mutta tää sun kavennus näyttää paljon fiksummalta :-D En osaa niin hyvin ommella niin olen tehnyt silleen että taitan vaatteen kahtia ja ompelen sopivasta kohdasta vyötäröä kuminauhalle kujan minne sen voi pujotella kuromaan vyötärön esiin. Tää kyllä näyttää ja vaikuttaa siistimmältä ehdottomasti :-) Ompelitko ton ihan perus ompelukoneella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon joskus ommellut niitä kujia, mutta tää on ehkä vähän helpompi tehdä. Ja ihan perus ompelukoneella ompelin :)

   Poista
 5. Tää on taas todiste, kuinka "rantarievustakin" (haha, mikä sana!) saa hyvin vähällä tosi hyvän :) jes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin just! Parempi epäonnistumisenkin uhalla ensin lähtee kokeilemaan tuunaamista, kuin vaatteen pois heittämistä :)

   Poista