12/28/2015

Diy Wool Coat

Oon syksystä asti kaipaillut uutta rennon (aamutakin) mallista villakangastakkia, mutta mieleistäni en ole löytänyt sitten mistään. Jotain vikaa löytyi jokaisesta -suurinosa oli jotenkin liian pitkiä meikäläiselle, tai liian ohkasia vilukissan talvitakiksi. Tuntui myös hölmöltä pulittaa rotsista satasta, jos sitä joutuisi paljonkin itse tuunailemaan. How hard can it be? -asenteella päätin kokeilla takin ompelua itse. Niinpä sitten marssin Eurokankaaseen ja tongin jämäpalalaarista mieleiseni villakankaan, sekä sisävuoreksi topatun tikkikankaan. Malliltaan takkihan on oikeastaan aikalailla suora kaistale, johon on lisätty löysät hihat ja sisävuori. Kauluksesta halusin korkean ja pyöreän. Haastavinta oli varmaankin kankaan suoraksi leikkaaminen, sillä villakankaan leikattu reuna lähti heti rullalle. Vähän mittailin vanhasta talvitakista levyttä ja pituutta, mutta minkäänlaisia valmiita kaavoja mulla ei ollut, tai muutenkaan sen suurempaa suunnitelmaa. Takkihan siitä lopulta tuli, ja vielä ihan kiva sellainen. Tekele osoittautui oikein lämpöiseksi paksuhkon vuorikankaan ansiosta, ja on mukava päällä.

Oikeastaan ainoa häiritsevä miinus on takin taskuttomuus. Mä oon aivan hukassa ilman taskuja! Niitä ei tässä ole, koska kangas riitti nipin napin takkiin, eikä hukkapaloja juuri jäänyt. Täytyy käydä vielä metsästämässä, jos samaa kangasta vielä jostain palanen löytyisi.


-T


13 kommenttia :

 1. Voi kuinka ihana ja mahtavat kuvat! Heti alkoi itselläkin kutkutella villakankaan osto, tuollaisestahan saisi tehtyä vaikka kuinka lämpimiä löysiä neuleita nyt kun talvikin iski viimein (ainakin pohjoiseen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tekis kyllä mieli tehdä toinenkin takki ☺️

   Poista
 2. Anonyymi12/29/2015

  Sun blogi on aivan huippu! En tiedä onko asetuksissa mennyt jokin hassusti, mutta sun blogissa nykyään toi oikeanpuoleinen sivupalkki tulee blogin päälle. Voisitko leventää koko blogiasi niin ei mene päällekkäin? :) Blogspotissa se on helppo säätää. Luettavuus hiukan kärsii nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Asetuksiin en oo koskenut, eikä omalta koneelta oo havainnu tollasta ongelmaa. Koitin kaverinkin koneelta kattoa niin siinäkin näkyi blogi ihan normaalisti. Mikäköhän mättää?

   Poista
 3. Anonyymi12/29/2015

  Nätti takki! :) voi kun itselläkin aika (ja hermot) riittäis tollasen tekemiseen. Haittaisiko jos taskut olisi eri kangasta? Tai vaikka nahkaiset? ;)

  VastaaPoista
 4. Vau, upea! :) Kivasti löydetyt ja yhdistetyt kankaat :)

  VastaaPoista
 5. Ihan super ihana! Mäkään en kyllä osaa olla ilman taskuja :D Toivottavasti saat vielä taskut takkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on melkein pakko saada, vaikka sitten eri kankaasta jos samaa ei löydy :D

   Poista
 6. Anonyymi1/04/2016

  Ompas päheä. Musta nahkatasku tohon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huono idea ollenkaan!

   Poista
 7. Anonyymi1/05/2016

  Hei! Saisko tästä takista tarkemmat teko-ohjeet? Semmoiset, että tumpelompikin ompelija ymmärtää. :D Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm en tiedä osaanko selittää yhtään tuon tarkemmin :D Leikkasin kaksi isoa kangaspalaa, ja toisen niistä (etuosan) kahtia, ja lähdin siihen rakentamaan hihoja ja kaulusta. Vuorikankaasta leikkasin melkeimpä samanlaiset palaset ja ompelin takin sisälle. Sen verran tumpelo ompelija oon itsekkin että teen vähän miten sattuu!

   Poista