11/05/2015

DIY-lahja IsilleJa nyt jos meijän isi eksyy lukemaan tätä ennen sunnuntaita, niin voit lopettaa tähän!

Meidän perheessä isillä on t-paitoja kaapit pullollaan, mutta hänen omasta mielestään niitä ei voi koskaan olla liikaa. Mun piti pistää yhtä meidän tekemää isänpäivälahjaa tänne vasta myöhemmin, mutta koska pari kaveria kyseli juuri helppoja vinkkejä itse tehtyyn lahjaan, arvelin että siellä taitaa olla muutama muukin viime tingassa liikenteessä. Tähän meni aikaa about puol tuntia, eli on suht nopea ja helppo toteuttaa lapsen kanssa, kunhan vaan kaikki tarvittava on valmiina.


Tarvikkeet: Valkoinen t-paita, kangastussit (käytettiin Ikean), maalarinteippiä, sanomalehteä.
Väri tarttuu paremmin kun kangas pesty ensin.Eristä teipillä paitaan sopivaan kohtaan haluamasi kokoinen alue. Suojaa ympäröivä kangas vielä paperilla, jos taiteilija on niin luovaa sorttia ettei kynä tahdo pysyä vain rajatulla alueella.
Anna taiteilijalle tussi käteen ja kerro että nyt piirretään isille kuva paitaan.
 Tässä vaiheessa taiteilija tahtoo testata kaikkia värejä, samaan aikaan. Hän kokeilee tusseja myös sormiinsa. Piirtojälkeä kannattaa saada aikaiseksi mahdollisimman paljon, jotta se näkyy paremmin paidassa. Taiteilija saattaa hermostua kesken kaiken..
Kun piirros on valmis ja kuiva, voi teipit poistaa. Väri kiinnitetään silittämällä, jonka jälkeen se kestää konepesua.Ja sit vaan paita pakettiin! 


-T&j


7 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Tästä tuli kyllä aika hauska :)

   Poista
 2. Awww. Ihana idea! :)

  VastaaPoista
 3. Ihan superhieno! Nyt ei iskänpäiväks kerkeä, mutta arjen yllärilahjana toimiva eikä mikään kamalan kalliskaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten Joululahjaks ;)

   Poista
 4. niin hieno! hahahah "taiteilija testaa värejä sormiinsa" :D

  VastaaPoista