10/30/2015

Halloween-kurpitsa ja täyteläinen kurpitsakeitto




Ensimmäinen kaivertamani Halloween-kurpitsa ever! Oon aina halunnut kokeilla kaivertamista, mutta jotenkin ajatellut sitä hankalana ja sotkuisena puuhana. Hommahan sujuikin sitten yllättävän helposti. Sisuksen hyödynsin maukkaaseen keittoon.

Halloween-kurpitsa ja kurpitsakeitto

Oranssin kurpitsan sisältö (noin 800g)
1 porkkana
2 perunaa
1 omena
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 tl raastettua inkivääriä
200g tuorejuustoa (käytin paprika)
1 dl appelsiinimehua
6 dl kasvislientä
suolaa
pippuria
voita paistamiseen

Pese ensin kurpitsa hyvin. Hahmottele kasvot tussilla tai muulla kynällä. Leikkaa hattu irti terävällä veitsellä. Kaiva siemenet ulos ja koverra lusikalla malto eri kippoon. Paksuutta reunoille voi jättää 1-2cm. Kaiverra silmät ja suu kurpitsaan veitsellä (ja varo niitä sormia!). Säilytä viileässä. Kurpitsan sisälle turvallisin vaihtoehto on pattereilla toimiva led-kynttilä.

Laita kuoritut ja paloitellut porkkana, omena ja perunat suureen kattilaan kiehumaan kasvisliemeen. Silppua sipuli, valkosipuli ja kurpitsa, ja kuullota pehmeiksi pannulla voissa. Lisää seos kattilaan inkiväärin kanssa. Anna hautua 10 min ja soseuta. Lisää mukaan tuorejuusto ja appelsiinimehu, ja mausta makusi mukaan. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää nestettä. Soseuta uudestaan.

Huuhdo siemenet siivilässä, ja valuta vesi hyvin pois. Paahda rapeiksi kuivalla pannulla tai tilkassa öljyä, ja lisää ripaus suolaa. Siemenet ovat valmiita, kun ne saavat väriä ja hieman turpoavat. Ripottele kourallinen keiton pinnalle lautaselle.












Karmivaa viikonloppua!

-T

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti