8/28/2015

Pari grilliherkkua

Vaikka kesä lähenee loppuaan niin vielähän voi grillata! Eikö voikkin? Viime viikonlopun mökkireissulta jäi mieleen pari kirjaimellisesti makuhermot räjäyttävää herkkua, joita etenkin tulisen ja makean ystävien kannattaa kokeilla.


Jalopeno Poppers

Tarvitset: Tulisia jalopenoja, tuorejuustoa, pekonia
Pese jalopenot. Halkaise ja poista siemenet. Täytä tuorejuustolla (sekaan voi halutessaan lisätä myös juustoraastetta). Kääri pekoni tiukasti jalopenon ympärille ja kiinnitä tarvittaessa hammatikulla. Grillaa niin kauan että pekoni rapsakoituu. 

Tää on sitten ihan pirun tulista! Meikäläiselle ehkä liiankin, mutta meidän perheestä löytyy henkilö joka suun polttamisesta digailee.


Banana Boats

Tarvitset: Banaaneja (mahdollisimman kypsiä), suklaata (esim Fazerin punainen), vaahtokarkkeja (esim näitä sieniä), foliota


Kuori banaanit ja tee keskelle viilto päästä päähän. Varo halkaisemasta banaania kokonaan. Pilko suklaa ja vaahtokarkit pieniksi paloiksi. Täytä banaani ja kääri folioon. Botskeja saa grillata aika pitkään, niin että banaani pehmenee ja täyte sulaa kunnolla. Nauti kuumana jäätelön kanssa.

Aikaisemmin oon aina halkaissut banaanit kuorineen päivineen, ja sullonut sisään pelkkää suklaata. Tää versio oli kuitenkin paljon helpompi syödä, ja vaahtokarkki-suklaa-täyte toimi törkeen hyvin!


-T

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti