8/13/2015

Marjainen sitruuna-juustokakku


Tällä viikolla vieteltiin isomman J:n synttäreitä. Täytyihän sitä joku kakku juhlan kunniaksi vääntää synttärikahvien kaveriksi. Oon aina kokenut juustokakun jotenkin hankalana valmistaa, joten en ole niitä sen takia oikein leiponutkaan. Kaiken mailman liivatteet ja muut työvaiheet. Nyt päätin kuitenkin ekaa kertaa kokeilla kuinka mokoma onnistuisi ilman liivatteita ja uunia, silleen mahdollisimman simppelisti. Mulla oli valmiina yksi siskoltani saama resepti, jota päädyin hieman soveltamaan. Ja tästähän tuli niin mielettömän hyvää, että kakku uppos samalta istumalta viimestä murua myöten ja sai vielä jälkeenpäin aikamoista hypetystä! 



Pohja
noin 200g Digestive-keksejä
noin 50 g voita/margariinia
50 g suklaata

Täyte
2 dl kuohukermaa
200g mascarponea
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
sitruuna

Pinnalle
tuoreita marjoja


Voitele kevyesti (noin 20cm) irtopohjavuoka. Sulata voi ja suklaa mikrossa. Rouhenna Digestive-keksit pieneksi muruksi. Lisää voi-suklaa massa murujen sekaan ja sekoita hyvin. Painele muruseos vuoan pohjalle tasaisesti ja laita jääkaappiin. Raasta sitruunan kuori hienoksi ja purista mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mukaan juustot, sokeri, sitruunan kuori ja 0,5 dl sitruunamehua. Sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan ja pistä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Ennen tarjoilua ripottele päälle kasa marjoja. 

Siis miten helppoa, raikasta ja suussa sulavaa! Parasta on, että tän voi tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana. Päätin että tästä tulee nyt mun bravuurikakku (oon aina halunnut oman bravuurikakun!).




Voi veljet! Näillä olis tänään 11-vuotis kimpassaolopäivä (sain aamusta heti 11 ruusua <3), aurinko paistaa, lapsivapaa perjantai ja Flow-piletit taskussa. Vähän hymyilyttää.


-T



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti