7/12/2015

The Pöytä


Arvatkaa kuinka fiiliksissä mä oon! Se on vihdoin siinä, ja mä tein sen (melkein) itse! Tarkat suunnitelmat oli valmiina jo alkuvuodesta silloisen tuoliprojektin aikaan, mutta nyt vasta pääsin toteuttamaan pöytähaaveet. No parempi myöhään kun ei milloinkaan, hyvää kannattaa odottaa, ja mitä näitä nyt on.. Pöytä on jotenkin hauska kontrasti noille Artekin klassikkotuoleille ja koko homma meni nyt loogisesti niin, että raihnaiset tuoli-vanhukset tuunattiin uusiksi, ja uusi pöytä vanhemman näköiseksi.

Pöytälevy kasattiin kolmesta liimapuulevystä, jotka vahattiin ja lakattiin. Tuo levyhän on aika pehmeää puuta, joten siihen jää suht helposti kolhuja ja koloja, mutta tässä tapauksessa ruhjeet ja ajan patina ovat vaan edukseen - meidän pikkujätkä pitää kyllä huolen siitä että pinta tulee saamaan rajua kyytiä. Teräsrunko on Ikean Torsby-jalusta. Kiikutin jalat läheiselle peltisepälle, jossa niistä lyhennettiin muutama sentti pituutta pois pöytälevyn paksuuden- ja tuolien mataluuden takia. Myös pintaa jouduttiin käsittelemään, sillä se oli liian kiiltävä ja mulla oli visioissani enemmän harjatun näköinen teräs. Ensin suunnitelmana oli spreiata runko mattaisemmaksi, mutta päätin kokeilla hiomista, joka osoittautui vielä paremmaksi ratkaisuksi, sillä pinnasta tuli juuri oikeanlainen. Kokoa pöydällä on 150cm x 90cm, joka on aika passeli meidän ruokailutilaan. Pöytä mahtuu hyvin myös toisinkin päin, jolloin sen ääreen mahtuu enemmän porukkaa.

Meidän jengi lähtee nyt pienelle road tripille kavereiden luokse Naantaliin ja muumimaailmaan, ja sitten vielä johonkin ihan mihin vaan (päätettiin että ollaan seikkailulla!). Hyviä vinkkejä kivoista (lapsiystävällisistä) paikoista Naantalin ja Turun huudeilla otetaan vastaan! Mä tässä sumplin kuinka saisin pöydän mahtumaan autoon - en oikein malttaisi olla erossa siitä..


-T
21 kommenttia :

 1. Tulipa siitä magee! Hei mistä tuo talonmuotoinen tabletti on? Sopisi meidän pienelle rakennusurakoitsijalle niin mainiosti ruoka-alustaksi :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tigerista! Edelliseen pöytään olin kiinnittänyt sen sinitarralla, mutta tähän en vielä raaskinut. Meinaa kyllä lentää lattialle aina ruokailun päätteeksi, joten täytyy varmaan pistää kiinni :)

   Poista
  2. Täytynee pyytää mummoa vierailemaan kyseisessä kaupassa! :)

   Poista
 2. Oi mikä yhdistelmä! Pöydästä tuli todella hieno ja tuolitkin on upeet. :)

  VastaaPoista
 3. Hitsit, että se on kyllä upea! Mä haluun kans! Saa nähdä tuleeko ongelma löytää täältä tuppulasta sopivanpaksuista ja -levyistä levyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt vaan nikkaroimaan! Nää on Bauhausista ja homma kävi helposti kun ne jo siellä sahasivat levyt mulle haluamani pituisiksi :)

   Poista
 4. Todella hieno tuo pöytä! Oletko itse tehnyt tuon talotabletin? Ja Turussa kannattaa pikkuisen kanssa käydä ehdottomasti Kupittaan puistossa ja Seikkailupuistossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talotabletti on Tigerista. Kiitos vinkeistä! :)

   Poista
 5. Anonyymi7/26/2015

  Vau! Mä haluaisin myös tehdä oman ruokapöydän ja olenkin jo bongannut Ikeasta täydelliset jalat, saako kysyä mitä maksoit puulevyistä? Minkä kokosia ne on? Olen todella surkea katsomaan minkälaista puulevyä pitäisi olla ja myös opiskelijan kukkaroon sopivaa.

  Jos osaat jotain neuvoa antaa niin olisin ikionnellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin Bauhausista kaksi 3 metriä pitkää liimapuulevyä (hinta tais olla 50-60e kpl), jotka sahattiin siellä poikki keskeltä. Levyjen leveys on 30 cm ja näitä on mun pöydässä kolme vierekkäin eli kokonais leveys on 90 cm. Noita levyjäjän löytyy eri paksuisina ja levysinä, joten kannattaa katsoa niiden jalkojen mukaan, kuinka leveää tarvitset. :)

   Poista
 6. Anonyymi8/05/2015

  Onpas magee!! Millä noi lankut on kiinni toisissaan? Entä kuinka ne on kiinnitetty tohon runkoon?

  E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankut on alapuolelta kolmella poikittaisella kapeammalla laudalla kiinni toisissaan. Pöytälevy on täyspuisena niin painava, ettei sitä tarvinnut kiinnittää runkoon ollenkaan, sillä aika kovaa saa työntää että se liikkuu edes pikkasen :)

   Poista
  2. Anonyymi8/06/2015

   No näinpä tietysti, hölmö minä! :D eipä se varmaan juurikaan liiku tosiaan. Ollaan suunniteltu lankkupöytää ikuisuus, näytin mun miehelle tästä sun pöydästä kuvia niin kuulemma "Just tollanen!" paitsi mustilla jaloilla vaan :)

   Poista
  3. Kulostaa oikein hyvältä! Mustat jalat oli aluksi täälläkin mielessä, mutta sitten mua rupes arveluttamaan kun meillä on niin paljon mustaa muutenkin, joten päädyin rouheaan teräkseen. Sitten vaan hihat heilumaan :D

   Poista
 7. Löysin vahingossa sun instan ja sitä kautta tänne bloginkin puolelle ja ei voi sanoo ku, että wau miten makeita diy -juttuja puuhailet! :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi10/19/2015

  Olen juuri tekemässä olohuoneeseen pöytää saman paksuisista ja levyisistä Bauhausin liimalevyistä. Olen pohtinut pääni puhki, että liimataanko ne yhteen vai jätetäänkö pieni rako. Nyt törmäsin sattumalta ihan muuta inspistä etsiessäni tähän sinun täydelliseen pöytääsi. Tässä näkyy ihanasti tuo että se on tosiaan tehty kolmesta palasta, eikä yhdestä isosta. Onko lautojen välissä rako vai onko ne ihan kiinni toisissaan? Tai oletko ehkä hionut kulmia hieman pyöreeksi? Jos siinä on rakoa tai koloa, niin onko ongelmia murusten kanssa? Olen todella kiitollinen vastauksistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Halusin tosiaan että nuo raot ovat näkyvissä, ja hioin ensin levyt ja pyöristin samalla kulmia kauttaaltaan, joilloin reunat jäivät mukavamman tuntuisiksi ja raot levyjen välissä näkyvät selkeämmin. Puuhan saattaa elää ajan saatossa, joten jätin pienet välit levyjen väliin (laitoin luottokortit levyjen väliin ennen kiinnitystä) ja näin levyt eivät lähde turpoessaan halkeamaan. Levyt ovat alhaalta kiinni kolmella poikittaisella laudalla ja ruuveilla. En oo kokenut muruja ongelmaksi ja raot saa putsattua vaikka sillä luottokortilla :)

   Poista
 9. Minkälaisessa kunnossa ruokapöytä on nyt? Mitä vahaa käytit tohon pöytään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytä on oikein ihana edelleen ja muuten entisellään, mutta pintaan olen saanut toivomaani ajan patinaa. Käytin muistaakseni jonkinlaista antiikkivahaa. Tein muistaakseni postauksenkin pinnasta.

   Poista