6/25/2015

Vanerisänky


Siinä se nyt on! Isonpojan säky. Löydän itseni vähän väliä lastenhuoneesta ihailemasta sitä. Niin kuin aikaisemmin mainitsinkin, sänky on veljeni nikkaroima. Se tehtiin paksuhkosta havuvanerista, hiottiin hyvin ja pinnan käsittelin vielä puuvahalla. Kaikki lastensängyt olivat mielestäni noin pienelle miehelle niin kovin suuria ja korkeita, etten mistään oikein löytänyt etsimääni  (ja myönnetään, musta on vaan niin mielettömän siistiä jos jotain voi toteuttaa itse tekemällä!). En ole ainoa kenestä uusi sänky on ihana. Siinä on kiva mönkiä ja temmeltää, ettei täällä ole viime päivinä muuta tehtykkään. Plussaa on että matala sänky tuo pieneen huoneeseen lisää leikkitilaa, ja äitikin mahtuu tarvittaessa viereen. Tulevaisuudessa saatetaan lisätä pohjalle vielä pyörät, mutta toistaiseksi sänky saa pysyä mahdollisimman matalalla. Sisältä sängyn mitat ovat 135cm x 65cm, ja sopivan kokoinen patja käytiin leikkauttamassa Etolassa.

Pari yötä unia takana laatikossa. Aluksi kundi ihmetteli kovin, mikä homma tää oikein on että pistätte mut tänne muka unille, mutta hyväksyi pienten alku kangisteluiden jälkeen uuden nukkumapaikan, ja nyt kömpii jopa itse väsyneenä sänkyyn makoilemaan.

Nyt sitten päiväpeiton metsästykseen! Mua kiinnostais ihan hirveesti neuloa söpö peitto matonkuteista, mutta katsotaan katsotaan..


-T


10 kommenttia :

 1. Ihana! Tuommosista sängyistä minäki oon haaveillu omille tytöille, ehkä ne pitää joskus vielä toteuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tää on kyllä ihana! Ja loppupeleissä aika simppeli toteuttaa :)

   Poista
 2. Anonyymi6/26/2015

  Ps. Olethan tutustunut Luonan ihaniin huonekaluihin?
  Samaa tyyliä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joo, aivan ihania! Niitä kovasti ihailin, mutta valikoimasta ei löytynyt haluamaani kokoa.

   Poista
 3. Anonyymi6/27/2015

  Onpas kiva! Meillä suunnitelmissa nikkaroida lastenkokoinen pikkuparvi 5-vuotiaalle. Onko tossa pohjana myös tota samaa vanerilevyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu samaa levyä on pohjana. Toi on kyllä aika vahvaa ja luulisi kestävän hyvin, mutta totahan saa myös paksumpana?

   Poista
 4. Anonyymi7/01/2015

  Hei! Kiitos ihanasta blogistasi. Olen saanut jutuistasi todella paljon inspiraatiota. Toi sänky on ihana, mutta mietin, että miten ilma kiertää siinä. Tai siis ihmisen (jopa pienenkin ihmisen) hikoillessa yöllä, kosteus tiivistyy sängyn pohjaan ja jos se ei pääse haihtumaan vaahtomuovipatja homehtuu yllättävän nopeasti jo parissa viikossa. En halua tuputta neuvoja, mutta ehdotan, että jos asennatte sängyn pohjaan pyörät niin poratkaa samalla sängyn pohjaan muutamia tuuletusreikiä. Kannattaa ainaki tuuletta patja hyvin aina välillä tai jopa päivisin nostaa seinää vasten kuivumaan. Toivottavasti tästä oli jotain apua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, ja kiitos kommentista! Itseasiassa sängyn pohjassa on porattuna muutama pieni reikä juuri tuota ilman kiertoa ajatellen ja pohja on pikkusen ylempänä kuin sivut, joten lattian ja pohjan väliin jää muutama sentti tyhjää tilaa. Täytyy kuitenkin tarkkailla tilannetta ja patjaa! ☺️

   Poista
  2. Anonyymi7/02/2015

   Hyvä, että asia oli huomioitu. :)

   Poista
 5. Ihana sänky ja ihanat pikkuvarpaat :)

  VastaaPoista