6/09/2015

Spuge farkut


Yhdet kovin ahkerasti käytetyt, pesuissa haalistuneet (alunperin mustat) Dr Denimin farkut alkoivat olla aika karmeassa kunnossa, huolimatta siitä että olin ne jo kertaalleen värjännyt takaisin mustiksi (lieneekö siksi että pesen housuja pikkusen useemmin kuin ohjeiden mukaisesti jouluna ja juhannuksena). Töissä niihin oli lentänyt muutama hiusväritahra ja jostain tullut pari reikääkin. Pöksyt kuitenkin istuivat edelleen hyvin, ja olivat yhdet lemppareistani, joten pois heittämisen sijasta ajattelin tuunailla niistä ihan kunnolla törkeän näköset.


Aloitin tuhotyöt vetämällä saksilla pakolliset viillot molempien polvien kohdalle. Seuraavaksi sekoitin klassisen vesi-klorite seoksen suihkepulloon ja suihkuttelin pöksyt kauttaaltaan. Runsaammin ainetta pistin polvien, ja normaalistikin käytössä enemmän kuluviin kohtiin. Sitten ne saivat rauhassa vaalentua yön yli, jonka jälkeen heitin housut pesukoneeseen. Farkkujen kuivattua laimensin valkoista kankaanpainoväriä veteen litkuksi, ja sudin pensselillä epämääräisesti vähän sinne ja tänne. Väri kiinnitetään pesun kestäväksi silitysraudalla tai uunissa. 
Ja näistähän tuli juurikin sen näköiset, että olisin pöllinyt ne joltain epäsiistiltä kadunmieheltä. Uusia mustia farkkuja hakiessani myös Carlingsin myyjä kyseli mistä housut on, ja oli pikkusen innoissaan päheestä tuunauksesta. Kuulemma aika kysyttyä tavaraa.


-T

7 kommenttia :

 1. Anonyymi6/09/2015

  Äää noi kengät! Mistä mistä?? Sulla on muutenkin niin kiva tyyli että näitä asukuvia vois olla enemmänkin! Tykkään siitä että omana juttuna sulla on melkein aina jotain itse tehtyä. Ja tää blogi on ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultapopot on Nine Westin ja Dubaista ostetut. Zalandolta saa muistaakseni tilattua kyseistä merkkiä. Ja kiitoksia, asukuvia kehiin lisää siis!

   Poista
 2. Pakko oli laittaa kokeiluun ja omat farkut roikkuu nyt komiasti kloritessa. Ei ole aikoihin tullutkaan tehtyä mitään tämän tyyppistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitten värin muuttumista onkin hauska seurata! Mäkään en ollu vuosiin lätränny kloriten kanssa. Kivat käryt oli kylppärissä :D

   Poista
 3. Anonyymi6/11/2015

  On sulla hieno tyyli!
  Ja todella kiva blogi 👍

  VastaaPoista
 4. Anonyymi9/07/2015

  Kiitos kivasta ja inspiroivasta blogista! Pitää kyllä kahlata kaikki diy-postauksesi läpi. :) Oisko sulla suositella muita diy-blogeja, joista löytyisi nopeasti toteutettavia ideoita vaatteisiin ja sisustukseen liittyen?

  VastaaPoista