5/12/2015

Mint green
Lauantaina vietettiin ystävien häitä. Olin varma että löytäisin Dubaista sopivan koltun kemuja varten, mutta siinähän kävi sitten lopulta niin, että shoppailureissuilta löytyi kaikkea muuta kuin juhlamekkoja. Tai siis kyllähän siellä oli mekkoja kaupat pulloillaan, mutta mikään ei vaan miellyttänyt silmää, ja noh olin saanut jostain päähänpinttymän vaaleasta mintunvihreästä yksilöstä (saattoi johtua kutsukortin mintusta satiinirusetista..). Kipitin siis muutamaa päivää ennen juhlia Eurokankaaseen ja haalin sylin täydeltä kangasta ja tylliä. Ei ollut muuten ensimmäinen (eikä varmaan viimeinen) kerta kun meikäläinen suhraa ompelukone sauhuten ennen hääjuhlia. Mutta miksi, oi miksi meninkään nyt valitsemaan juuri sifonkia! Mokomahan oli aivan kauheeta ommeltavaa varsinkin näin kokemattomalle, ja mulla oli mekon kanssa niin sanotusti tuli hännän alla. Hommaa aloittaessani mulla ei oikeastaan ollut hajuakaan kuinka sen tulisin toteuttamaan, joten mitään tutoriaalia mekosta en pystynyt vääntämään. Tahdoin pitää koltun mahdollisimman simppelinä ilman sen suurempia kikkailuja; olkaimeton tuubi ja alle röyhelöitä. Niinpä vetoketjun välttääkseni valitsin ylös joustavaa paksumpaa kangasta, ja alhaalle sifonkia, tylliä ja alushamekankaan. Ensin toteutin putkilonmallisen yläosan (edes jotain hyötyä siitä että omaa pienemmän puoleisen rintavarustuksen), ja alushameen, jotka kiinnitin toisiinsa. Tylli-sifonki-alaosan rypytin ensin kuminauhan kanssa hameeksi (muutaman ärräpään saattelemana) ja ompelin mekkoon kiinni. 

Pari mutkaa matkassa, sain kuitenkin mekon päälleni lauantaiksi ja sehän onnistui lopulta ihan kivasti (jos ei oteta huomioon enimmäkseen piilossa olevia rumia saumoja). Ja niinkuin saatoin muutamaan otteeseen illan aikana kuulla, tarkoitus ei ollut tehdä copycatteja Helinä-keijulle!


-T

7 kommenttia :

 1. Tosi suloinen! Varsinkin toi väri on todella herkullinen, sopii hyvin noin ruskettuneelle iholle! :) Tuolla tavoin niitä mekkoja yleensä tuleekin tehtyä, kiirellä, ilman kaavoja tai ohjeita ja hiukan turhan haastavista kankaista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Toi on niin totta, mulle käy aika useinkin noin ompeluhommien kohdalla xD

   Poista
 2. Aivan ihana mekko! Oot kyllä taitava :)

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis mekko! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän nätti siitä tuli ottaen huomioon kaiken säätämisen sen ompelemisessa! Kiitoksia :)

   Poista
 4. Anonymous~~6/16/2015

  Saanko syyä sut? oot niin söpö apua :-(

  VastaaPoista