5/04/2015

DIY Kesämekko


Ennen reissuun lähtöä kaivelin kaapista esiin lomatamineita ja huomasin, että tarvetta olisi parille hieman "säädyllisemmälle" kesäkoltulle. Siis sen verran säädylliselle että hartiat peittyisivät ja helman pituus olisi lähempänä polvia kuin vesirajaa. Dubaissa ulkona liikkuessa kun on suositeltavaa, että edellä mainitut olisivat edes jotenkin peitettyinä. Muistin viime kesänä ihastuksissani ostaneeni värikkään trikoisen kankaanpalan, joka oli jäänyt vaille käyttöä. Kangashan oli aivan täydellinen mekkoon!

Tää on niin simppeli homma, ettei kaavoja tarvita! Jutun juoni on vain iso neliö kangasta kaksin kerroin, ja kaksi pienempää pitkulaista osaa, sekä pätkä kuminauhaa. Ompelin ensin isomman osan lyhyemmistä päädyistä yhteen, ja päättelin helman siistiksi. Toiseen päähän hurautin kujan kuminauhalle. Pienempiin osiin tein siistit saumat reunoille, ja ompelin toisiinsa kiinni molemmista päädyistä muutaman sentin pituudelta. Sitten kiinnitin yläosan kiinni alaosaan (ison osan sauma tuli taakse keskelle) ja pujotin kuminauhan saumakujaan.

Silloin kun innostun ompelemaan, suosin yleensä nopeita töitä koska a) Aikaa ei ole paljon, ja mua ärsyttää jos työ jää kesken ja intoni saattaa lopahtaa. b) Oon aina vihannu kaiken mailman kaavoittelua ja muutenkin kaikkea "esivalmistelua". Sama homma esim seinän maalaamisessa, kun kaikki täytyy ensin suojata ja teipata. Haluisin päästä suoraan siihen itse asiaan! c) Oon vaan niin malttamaton, että tahtoisin kaiken valmiiksi heti. d) Simppeleimmät jutut on välillä niitä mageimpia.
Kotona ollaan taas. Kyllä loma ja aurinko tekee ihmiselle ihmeitä. Vähän on vielä nupit pyörällä matkasta ja pitkistä lennoista (1-vuotiaan ikiliikkujan kanssa ei niin mukavaa hommaa toi matkustaminen...). Nyt pistetään koltut odottelemaan hetkeksi lämpimämpiä kelejä!


-T

9 kommenttia :

 1. Anonyymi5/05/2015

  Moikka!
  Tosi makea mekko ja muutenkin kivanoloinen blogi :)
  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, kiva kuulla :)

   Poista
 2. Onpa ihana mekko! :) Satutko muistamaan yhtään millaisista mitoista puhutaan palojen suhteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa leikkasin palat aika summamutikassa, ja kattelin että kangas saisi jäädä tosi löysäksi. Oliskohan tuon isomman palan leveys noin metrin luokkaa :)

   Poista
 3. Todella hieno mekko. Ja ihan samoista syistä kuin itsekin luetteloitu, pitänee tehdä itsekin. Mutta kade kyllä oon tuosta kankaasta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kangas on kyllä ihan super hieno! Hyvä löytö ;)

   Poista
 4. Anonyymi6/14/2015

  Heippa, ihana mekko!
  Mutta miten ompelit ylä ja alakappaleet yhteen kun ne on niin eri levyiset? Ehkä tyhmä kysymys, mutta noviisina en kässää. Rypytitkö kenties alaosaa samalla?
  - Krista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi trikookangas on niin joustavaa, että pienellä venytyksellä riitti alaosaan sopivaksi. Kiinnitin ensin nuppineuloilla ja ommeltaessa venytin yläosaa samalla :)

   Poista