5/03/2015

Astetta aidompaa Dubaita

Dubaihan on tunnetusti vastakohtien kaupunki, josta löytyy varmasti jokaiselle jotain; uutta, vanhaa, rantaa, kaupunkia, itää ja länttä. Emiraattien arvioitu väkiluku on noin yhdeksän miljoonaa, joista "kanta väestöä" on vain noin miljoona. Loput asukkaat koostuvat pääosin etelä-Aasiasta tulleista vierastyöläisistä. Tästä monien kultturien kombinaatiosta syntyy värikäs kokonaisuus. Kaikki ovat varmasti kuulleet Dubain komeista pilvenpiirtäjistä, luksusputiikeista, kauniista rannoista ja hulppeista ravintoloista? Mikäli tuo kaikki överi loisteliaisuus ja prameus alkaa kyllästyttää, tarjoaa kaupunki paljon muutakin. Mikset lähtisi seikkailulle kokemaan jotain aidompaa?

Itämaishenkistä tuhannen ja yhden yön tunnelmaa hakeva voi kohdistaa täsmäiskun esimerkiksi basaarialueelle Deiraan, mistä löytyvät vieretysten muunmuassa mauste-, tekstiili- ja kultasoukit, joissa riittää katseltavaa, haisteltavaa ja maisteltavaa. Istahda lounaalle pienen kujan päässä sijaitsevaan epäilyttävään Intialaiseen ja tilaa mausteinen chicken biryani. Samalla voit ihmetellä kun paikalliset syövät sormin ja hätistellä pöydän alla lymyilevää kissaa. Jatka matkaa läpi maustesoukin, ja nappaa mukaan mitä jännittävämpiä makuja kotiin tuliaisiksi. Myyjät osaavat yleensä neuvoa hyvin, mihin kyseistä maustetta kannattaa laittaa, ja mikä tee auttaa mihinkin vaivaan. Muistathan tinkiä, sillä se kuuluu kaupan tekoon.


Kun kaipaat viilennystä hiostavaan kuumuuteen, kipaise katukojusta raikas mangosmoothie ja jatka matkaa läpi kimaltavan kultamarketin. Ehkä jopa päädyt ostamaan itsellesi kultasormuksen. Tästä voi suunnata vaikka läheiselle hedelmätorille, josta löytyy varmasti tuoretta tavaraa. Maistele taateleita, nauti iltapäiväteetä ihmettelevien torintyöntekijöiden kanssa paikallisessa työmaaruokalassa ja jatka matkaa kalamarkettiin, mikäli kestät hajua ja innokkaita kalakauppiaita.

 Torilta poistuessa sukella tekstiilisoukkiin, josta löytyy värikkäitä kuoseja, kankaita ja rytkyjä joka maailmankolkasta. Osta tuliaiseksi kirjava pashminahuivi tai vesipiippu. Mikäli nälkä jälleen yllättää, istahda katukeittiöön nauttimaan maukas shawarma, ohuesta leivästä ja pitkään grillatusta lihasta tai kanasta kääritty rulla, joka on Arabialainen vastine Turkkilaiselle döner kebabille ja Kreikkalaiselle gyrokselle. Taustalla voit kuulla rukouskutsun kaikuvan läheisestä moskeijasta. Kun askel alkaa painaa, lampsi laiturille ja hyppää ostoksiesi kanssa vanhaan puiseen abrani-vesitaksiin, jotka kulkevat pitkin Dubaita halkovaa The Creek-jokea. Hulmuta hiuksia lämpimässä tuulenviressä ja ihastele rakennuksia ja värikkäitä veneitä.


 

  Aurinko alkaa laskea, on aika palata kotiin.


-T

4 kommenttia :

 1. oi tälläisestä Dubaista mäkin pitäisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo aika ääripää siitä kimaltavasta Dubaista! Varmasti pitäisit :)

   Poista
 2. Upeita kuvia ja hauska teksti :) Kyllä tekisi mieli heti pakata laukut ja lähteä reissuun.

  VastaaPoista
 3. Kiitti! Kuvia fiilistellessä tekee kieltämättä mieli lähteä vaikka heti takasin :D

  VastaaPoista