4/04/2015

Kuivattu tomaatti-minttupesto


Uusi pesto-rakkaus, jonka reseptin nappasin meidän mamman juuri hankkimasta Vege!-keittokirjasta. Kerkesin pläräämään kirjaa vaan pikaisesti, mutta täytyy todellakin hakea opus meille kylään vähän pidemmälle visiitille.

8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl oliiviöljyä
30 g kevyesti paahdettuja manteleita
1,5 rkl balsamicoa
40g parmesaaniraastetta
pieni kourallinen mintunlehtiä

Kaikki blenderillä tai sauvasekoittimella muusiksi. Itse yrttien suurena ystävänä laitoin melkein kaksi kourallista mintunlehtiä, joka ei omaan makuuni ollut yhtään liikaa.



Pirteä pesto sopi muuten aika hiton hyvin Halloumi-leipien väliin makeahkon karamellisoidun punasipulin kanssa. Pitää todellakin pistää herkku kokeiluun myös pastan kaverina. Nyt on kyllä vedetty sellasta mättöjuhlaa koko Pääsiäinen, että vois taas koittaa elää ens viikon vähän kevyemmillä eväillä. Pian meinaa pukkais taas mummolan reissua Dubaihin, ja siellä pitäis mitä ilmeisemmin mahtua johonkin rantavermeisiin..

-T



2 kommenttia :

  1. Kuulostaa herkulliselta. Testiin menee tämä ensi viikolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaapi kokeilla! Ite testasin tänään myös pastan kanssa ja ai että miten herkkua! :)

      Poista