4/07/2015

DIY Seinäkello


Se yks kirppikseltä löytämäni vanha tarjotin. Siitä piti tulla (muunmuassa) kello. Kunnes lopulta en sitten millään raaskinutkaan. Puinen kello jäi silti muhimaan jonnekkin tonne mielen syövereihin, ja päätin kokeilla toteuttaa sen jotenkin muuten, kun uhraamalla tarjottimen.


Piirsin puiseen mäntyliimalevyyn ensin sopivan kokoisen ympyrän (käteen osunut metallinen roskisämpäri oli tähän just passeli), sahasin reunat irti, ja hioin symmetriseksi. Pintaan sudin vaalean kuultolakan. Halusin pitää kellon mahdollisimman simppelinä, ilman numeroita tai muita härpäkkeitä. Vaiheilin viimeistelyn ja maalien kanssa sen verran, että katsoin parhaaksi käyttää pinnalle jotain väliaikaisempaa ratkaisua, jonka saisin helposti muutettua jos keksisin tilalle jotain kivempaa. Dc-fix! Kaapistakin löytyi valmiina tuota kontaktimuovin tapaista ihmetarraa mustasta marmoriin. Olin aikaisemmin kuolannut Muoto²:n simppeliä Kiekko-seinäkelloa, ja hetken harkitsin pistäväni tekeleeni päälle mustaa liitutaulua, mutta puu näytti niin nätiltä sellaisenaankin, etten raakinut peittää pintaa kokonaan. Marmoria? Näääh sitä näkee nyt kaikkialla. Päädyin lopulta osa-valkoiseen, johon hankin mustat viisarit ja koneiston.
Valkoinen oli loppujenlopuksi oikein hyvä ja raikas valinta. Kello jäi sopivan pelkistetyksi, ja mustat viisarit tuo kivasti kontrastia. Voihan tätä sit muokkailla sitten jos/kun kyllästyy..
Mitäs mieltä raati on?


- T

4 kommenttia :

 1. Anonyymi4/08/2015

  Hieno! Millä teit reiän koneistoa varten? Entä mikä ripustussysteemi kellossa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein reijän jollain isolla poralla jonka nimeä en kyllä tiedä :D Koneiston ostin Clasulta ja siinä oli valmiina kiinnityspaikka ruuville. :)

   Poista
 2. Anonyymi4/08/2015

  Kaunis, yksinkertaisen tyylikäs. Kotiuttaisin :) Hyvin olet onnistunut! -Päivi

  VastaaPoista