4/21/2015

DIY Kevätpipo


Lämpimämpien kelien myötä alkoi pikkukundin pää olla sen verran hikinen muhiessaan talvihatun alla, joten oli aika vaihtaa vähän kevyempään varustukseen. Kun kaikki syksyllä käytetyt päähineet olivat kuitenkin ylläripylläri jääneet jo pieniksi, päädyin kaivelemaan omasta kaapistani vanhan trikootopin (joka olisi joka tapauksessa lentänyt uffin laatikkoon) josta innostuin ompelemaan ukkelille kevätmyssyn. Tää ei muuten ollut ensimmäinen äidin-vanhat-vaatteet-kiertoon-pipo, joskus vuosi takaperin ompelin vauvalle päähineitä leggingsien lahkeista!


Mallailin toppiin pientä kaavantynkää ensin vanhasta piposta, ja leikkasin kankaasta kaksi saman kokoista soikeaa palaa. Itse kun tykkään vähän pitemmän mallisista myssyistä, jätin pituutta pikkusen reilummin. Kireä ja päätä nuoleva trikoo luo niin helposti munapää-efektin...Ompelin palaset yhteen jättäen reunaan muutaman sentin aukon, josta kiepsautin kankaan nurinpäin niin että saumat jäivät "pussin" sisäpuolelle. Sitten työnsin kankaan toisen puolen pipon sisälle, ja ompelin kiinni päältä noin kymmenen sentin pituudelta vastakkaiselta suunnalta. Ja kas tässä meillä oli pipo valmiina.
Siis melkein valmiina! Tää yksilö kaipasi vielä vähän jotain juttua, joten pipersin kirsikaksi kakun päälle nopean tupsun, jonka ompelin pipoon muutamalla pistolla. 

Mun mannekiini on sen verran liikkuvaista sorttia, että meinas pipo olla jo karannut puistosta ennen kuin sain kaivettua kameraa esiin. J oli kuitenkin oikein tyytyväinen (eteisen peili oli ihailun ja ihmettelyn jälkeen niin lääpitty ja kuolassa kun vaan voi olla).


Nyt löllötellään täällä Dubain lämmössä, joten pipoja ei onneksi pariin viikkoon tarvita. Hattua on tosin pakko käyttää kun polttava aurinko porottaa aamusta iltaan. Nää räpsittiin päivää ennen meidän reissuun lähtöä, ja onpas mukava palailla sit takasin kun kevät alkaa olla jo niin pitkällä!


-T

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti