3/12/2015

ArrowsTaas lastenhuoneen juttuja. Tai no käyhän nuolet muuallekkin, mutta meillä nää värikkäät yksilöt menee pikkuäijän huoneen seinälle tuomaan vähän inkkari-henkeä.

Tarvikkeet: Askartelumassaa, maalia, puiset "take away"-syömäpuikot, liimaa.


Muovailin DAS-massasta sopivan kokoisia kolmion mallisia nuolenkärkiä ja päätyjä (vai mitä noi toiset osat ny onkaan). Apuna käytin sydänpiparimuottia, jonka terävällä päädyllä sai osat paremmin symmetrisemmiksi. Massa saa olla suht paksua, jotta puikon voi tökätä hyvin piiloon sen sisälle. Osien väliin kannattaa laittaa myöhemmin tippa liimaa, jos epäilee niiden pysyvyyttä. Massa kuivuu huoneilmassa itsestään, jonka jälkeen se on valmis maalattavaksi. Itse käytin temperamaalia ja mustaa tussia, mutta esim vesivärit käyvät myös hyvin. Nää olis toki ollu sievät ihan valkoisinakin, mutta nimenomaan kaipailin lisää väriä vaaleaan lastenhuoneeseen, joten pitäydyin alkuperäsessä pläänissä. Tikut jätin kuitenkin maalaamatta, kun toi vaalea puu on jotenkin niin raikkaan näköinen, ja sitä löytyy huoneesta muualtakin.
 Nää etsii vielä paikkaansa ja varmaan tulee lentelemään seinältä toiselle. Ennen lopullista kiinnitystä pitäis sutia maalia yhteen varsin epätasaisen valkoiseen ja läikikkääseen seinään. Niin ihana kevätaurinko paljastaa valollaan kaiken. Mut hei, aika pirteet tuli!


-T

5 kommenttia :

 1. Anonyymi3/12/2015

  No wau! Vallan ihanasti oot maalannu noi. Sopis meidänkin lastenhuoneen seinille! -n

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Meilläkin tykätään! :)

   Poista
 2. Todella hienot. Nämä kävisi hyvin jo oman ekaluokkalaisenkin kanssa tehtäväksi. Aina kun pohdin mitä juttuja hänen kanssaan voisi tehdä. Kiitos siis ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Olis varmaan hauskaa ton ikäsellä pistää oman huoneen seinälle hänen itse maalaamat nuolet. Voih mä niin odottelen että meidän ukkeli kasvaa niin isoksi että voidaan kans askarrella yhdessä!

   Poista
  2. Sormivärimaalailu on kivaa ihan pienenkin kanssa. Minusta taas tuntuu, että pieni on kasvanut isoksi (tai isommaksi) liiankin nopeasti..

   Poista