2/06/2015

Tuoli projekti


Entisöinti ja tuunaaminen. En tiedä mikä mua siinä niin houkuttaa ja koukuttaa. Ehkä se tunne, kun näkee valmiin tuotoksen, jonka on itse tehnyt. Se miten jostain vanhasta ja ei niin nätistä saa taiottua jotain ihan muuta. Vähän kuin antaisi uuden elämän jollekkin tavaralle. Varmasti koen siinä samoja fiiliksiä kuin ammatissani kampaajana, kun saan nähdä omien käsieni jäljen ja valmiin lopputuloksen. Lukuisia kertoja olisin päässyt paljon helpommalla tai halvemmalla ja säästänyt omia (ja muutaman muun) hermoja, kun olisin vaan lampsinut ostamaan tavaran suoraan kaupasta. Mutta eihän siinä olisi mitään jännää. Ehkä vain nautin niin paljon onnistumisen tunteesta ja juuri siitä itse tekemisestä.. 

Nyt sitten aloitin vähän työläämmän projektin. Tää projekti on odotellut mua jo tovin meidän saunassa. Joo saunassa, koska se oli tällä hetkellä ainoa sopiva paikka väliaikaiseen säilytykseen. Neljä kappaletta Artekin ajatonta tuolia numero 69 venailivat siellä kiltisti pääsyään tuunattavaksi. Saanko esitellä, meidän tulevat ruokapöydän tuolit! Tai siis tulevan ruokapöydän tuolit, sillä mulla on tosi kunnianhimoiset suunnitelmat ja haaveet itse nikkaroidusta uudesta ruokapöydästä. No hoidetaan nyt ekaks nää jakkarat pois alta ja palataan sitten siihen pöytään.. 


Jep, vanhat on ja ihan kammottavassa kunnossa. Mutta eivät kauaa. Tämä tyttö meinaa entisöidä nää ihan uuteen uskoon. Hommaa on hitosti, sillä tuolit on niin kuluneet ja tasoittelu vie oman aikansa. En pääse näitten kanssa ihan joka päivä hääräilemään, mutta päätin että tällä innolla tässä ei kauaa nokka tuhise. 

Ihan ensiksi tuoleista lähti tuo jäätävä istuinosan päällystekangas pois, ja niille tehtiin maalipesu ennen hionnan aloittamista. Nyt täytyisi sitten päättää tuolien tuleva väri/värit. Jutun juoni olisi yhdistää klassisen ajattomat tuolit vähän rosoisempaan keittiönpöytään. Meillä ollaan kallistumassa koko mustaan (joka olisi turvallisin ratkaisu), mutta vähän vielä pähkäilen, josko sittenkin lähdettäisiin pikkusen värikkäämmälle linjalle. Vai tulisiko mustalla kenties vain istuinosa ja selkänoja, kun tuo lakan alta paljastuva puu näyttää jotenkin niin raikkaalta. Ideoita?

kuvtäältä!

En malta odottaa että saan penkit valmiiksi! Ja juu, voishan sitä perjantai-illan paskemminkin viettää..

T: Tytti ja tasohiomakone

4 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. No varmana laitan heti kuvia kunhan saan projektin valmiiksi! :)

   Poista
 2. Anonyymi2/09/2015

  Tulee varmasti hienot noista! Kannatan mustaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siihen mustaan mä nyt varmaan lopulta päädyn :)

   Poista