2/10/2015

Sushi for my Valentine



Ystävänpäivän sydän-sushit valmistuvat yksinkertaisesti lisäämällä riisin sekaan tilkan punajuurilientä ja muotoilemalla makirullan sydämen muotoiseksi.






Valmista riisi pakkauksen tai hyväksi katsomasi ohjeen mukaan. Avaa punajuuripurkki ja kaada lientä lasiin puolisen desiä. Itse sotken liemen ensin riisiviinietikan sekaan, jolloin se on helppo sekoittaa riisiin. (Kokeilin joskus huvikseni lisätä punajuuriliemen jo riisin keittoveteen, mutta tästähän seurasi vain pohjaan käristynyttä ruosteen oranssia riisiä. Ei siis kannata testata..) Lisää valmis riisi laakeaan astiaan ja sekoittele mausteliemi varovasti sekaan ettei riisi hajoa, mutta niin että kaikki riisit värjääntyvät. Kun riisi on jäähtynyt, levitä sopiva määrä tasaisesti norilevälle. 

Rullan täytteeksi voi tietenkin laittaa mitä vain mieleen tulee. Tässä tapauksessa mentiin taas jämät jääkaapista-meiningillä, ja näiden sisälle laitoin majoneesia, kurkkua ja avocadoa. Oon tehnyt sellasen havainnon, että kundit tykkää yleensä enemmän "mättösushista" (käyttämäni nimitys tuhdeille, paljon majoneesia sisältäville susheille) ja naiset freshimmästä ja kevyemmästä sushista. Ainakin siis meidän perheessä menee näin.. Nyt tehtiin mättösushia.

Rullaa setti normaaliksi tiiviiksi makirullaksi.


Lopuksi linttaa rullan toinen puoli varovasti painamalla niin, että sen halkileikkauksesta tulee pisaran mallinen. Leikkaa saman levyisiksi palasiksi terävällä veitsellä. Asettele sushit lautaselle (tässä tapauksessa kylppärirempasta yli jääneelle kaakelille) sydämen mallisiksi ja tarjoa ystävälle.





(näissä parissa viimeisessä käytetty tuplasti punajuurilientä, jolloin tietenkin värikin on voimakkaampi)

Täällä syödään paljon sushia, valehtelematta kerran viikossa. Yleensä haetaan sushit vakkarimestasta mukaan kotiin, mutta välillä innostun pipertelemään ruuan itse. Meiltä löytyy keittiöstä sushi-tarvikkeille jopa oma laatikkonsa, jossa on aina valmiina riisiä, norilevää ja tarvittavat ainekset. Oon meidän perheen ainoa kalan ja merenelävien ystävä, joten usein kotona kikkaillaan susheihin kaikkea muuta kuin edellämainittuja. Aikaa ja vaivaahan nuo mokomat vähän vaatii, mutta on ne vaan niin pirun hyviä!

Mikäli sushit ei uppoa, tee frendille vaikkapas tällänen ystävänpäiväkortti :)

-T

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti