2/15/2015

Pieni keittiön päivitys
Tää on just niin näitä samoja päähänpistoja, joita juolahtaa mieleen kun hengaa paljon himassa. Meidän köökissä ei oikeastaan ollut mitään sen kummoisempaa vialla. Se ei edes ole kovin vanha. Mulle kuitenkin iski tammikuussa hirveä himo uuteen keittiöön. Mitään suurta remppaa siihen ei vielä kannattanut ruveta tekemään, mutta jotain uutta kivaa halusin silti saada. Sellasta ihan pientä päivitystä vaan. Onhan meille tulossa sitten jossain vaiheessa keittiöön ne uudet ruokapöytä ja tuolit..

Eniten kyllästyttivät tammiset laminaattitasot. Niissä ei kunnon puolesta ollut naarmun naarmua tai kulumaa, mutta niitä muuttamalla saisin jo kivasti uutta ilmettä. Dc-fixillä olin joskus tuunaillut pari senkkiä ja jääkaapin, joten päädyin teippailemaan laminaattitasot sillä. Halusin tasoista vaaleat, mutta en kuitenkaan tasaisen yksivärisiä, niinpä valitsin pinnaksi mustavalkoisen marmorin. Samaan syssyyn päädyin vaihtamaan oviin ja laatikkoihin uudet vetimet. Keittiö on pitkulan mallinen, ja kaappitilaa paljon, joten uusia vetimiä tarvittiin yhteensä 28 kappaletta. Nostan hattua niille talouksille, jotka pärjäävät muutamalla kompaktilla kaapilla ja parilla avohyllyllä. Meillä on meinaan noi kaikki kaapit aivan täynnä!

Tämmösen muutoksen sain aikaan yhdessä illassa: (Pahoittelut pimeistä kuvista. Noissa ennen kuvissa vilkkuu muuten yksi uusi vedin, kun yks hätä housu kerkesi jo ruuvata sen paikoilleen)
Funtsin hetken teipin pysyvyyttä, keittiö kun on meillä yleensä suht kovassa käytössä, mutta toisaalta eipä tuohon suuria summia kulunut. Hyvin ovat pysyneet nyt muutaman viikon, eikä repsota mistään. Kalvosta ei myöskään pitäisi jäädä jälkiä tai tahroja pintoihin sen poiston jälkeen. En yhtään ihmettele miten jengi on ihan hurahtanut dc-fixiin. Onhan tuo mokoma todella edullinen ja helppo tapa uudistaa melkein mitä vaan. Meillä taitaa olla lähipiirissä leviämässä nyt kunnon dc-fix-kuume!

Keittiöön on tulossa vielä uusi tiskiallas ja hana, jotka varmasti tuovat vielä oman lisänsä tähän uudistukseen. Tuunailin juuri myös maustehyllyn uuteen uskoon, mutta se kyllä ansaitsee ihan oman postauksensa. Meillä on oltu kovin tyytyväisiä lopputulokseen, joten ehkä tää nyt hieman hillitsi ja lykkäsi suurempia remontointihimoja. Vai mites, oliko vanhassa vara parempi?


-T

9 kommenttia :

 1. Saako tätä jostain rautakaupoista vai mistä osaatko sanoa? Alkoi itselläkin haluttaa tällä laittaa pari juttua... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on aika koukuttavaa! Itse ostin Bauhaussista, jossa taitaakin olla paras valikoima. Rullaa löytyy ainakin kolmea eri leveyttä ja kuoseja on paljon. Ja 2 metrin rulla maksaa 7-20e riippuen leveydestä ja pinnasta :)

   Poista
  2. Okei, kiitos. Pitääpä mennä tutkailemaan :-)

   Poista
 2. Anonyymi2/16/2015

  Siis tosi mageen näkösen sait aikaan! Onpas sulla paljon ideoita ja ihana blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo piristi ilmettä kummasti! Kiitos kiitos :)

   Poista
 3. Anonyymi2/16/2015

  Kiva tuli! Luin myös aikaisempia postauksiasi mitä olet näpräillyt ja tykkäsin kovasti. Voih kun nyt alkoi sormet syyhyämään!!! T: Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, miten kiva kuulla! :)

   Poista
 4. Anonyymi2/17/2015

  Moikka, tosi hyvältä näyttää! :)
  Kerrotko vähän tosta, onko helppo laittaa, mitä tarvii jne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänks! Tosiaan Dc-fix tarttuu hyvin tasaiseen ja puhtaaseen pintaan. Mielestäni on suht helppo laittaa, kunhan vain palanen on oikean kokoinen. Nämä leikataan siis rullasta sopivan kokoisiksi. Itse sain laitettua noi tasot melkein ilman apua, eikä ilmakuplia juurikaan jäänyt, ja ne vähäisetkin kaavin pois lastalla. Oikeastaan tähän tarttee vain sen dc-fixin, sakset ja esim viivottimen. Googlesta löytyy paljon esimerkkejä :)

   Poista