2/17/2015

Maustehylly

Lisää keittiön päivitystä! Oon maustehullu, ja tästä syystä meillä on mausteita keittiönkaapit pullollaan. Yleensä reissuilta tulee shopattua täydennystä varastoon, ja siitä syystä keittiöstä löytyykin monenmoista purkkia ja pussukkaa. Maustekaapissa vallitsee usein kauhea kaaos, jonka joka kerta lupaan hoitaa kuntoon avatessani kaapin. Purkit ovat levittäytyneet myös muihin kaappeihin ja pussit keittiön tasoille, ja aina on joku pippuri hukassa. Mausteet ovat tähän asti sijainneet hellan viereisessä kaapissa, ja oon kokenut kovin hankalaksi lieden yläpuolella möllöttävän "oikean" maustekaapin. Eri kokoiset purkit ja nyssäkät eivät tietenkään millään pysyneet siellä, ja ovea avatessa sain oreganot päähäni.
Siispä päätin nyt "keittiöfixauksen" yhteydessä ottaa kaapinoven kokonaan pois ja käyttää sisällä olevat hyllyt hyödyksi. Hyllyn taustalle laitoin mustaa dc-fixiä, johon sain inspiraation tästä kuvasta. Mausteet pistettiin Ikean lasisiin pikkupurkkeihin ja perus pilttipurkkeihin, joiden kannet maalattiin mustiksi ja purkkien kylkeen vielä siistit Dymo-tekstit. Samalla heivasin tasoilta pois Pentikin Kokki-purkit ja vaihdoin tilalle raikkaammat lasiset purnukat. Meillä saa tasoilla olla rompetta ja ruokaa esillä, ollaanhan sentään keittiössä. (Hyvä muuten räpsiä noi ennen-kuvat pimeessä, niin ero näyttää vielä suuremmalta!)
Keskellä oleva maustehylly katkaisee aika kivasti yhdellä seinällä olevan yhdeksän kaapin rivistön ja tuo särmää valkoiseen keittiöön. Ja saahan tuon kaapinoven aina takasin paikoilleen, jos ikävä tulee. Nyt kaikki tärkeimmät mausteet sijaitsevat (melkein) käden ulottuvilla (loput vielä siellä vanhassa kaaoskaapissa). Pieni miinus siitä, ettei hyllyjä voi siirtää alemmas, joten tällänen puoltoista metrinen kanan taluttaja ylettyy varpaisiltaan ainoastaan kahdelle ensimmäiselle hyllylle. No onneks on keittiöjakkarat keksitty..

Tuoli-projekti etenee hitaasti mutta varmasti. Vielä olis yksi tuoli hiomatta ja maalaamatta. Homma alkaa kuitenkin onneksi olla jo voiton puolella. Sit tää pääsis duunailemaan sitä ruokapöytää!


-T

4 kommenttia :

 1. Anonyymi3/07/2015

  Upealta näyttää! Meillä on maustepurkit ihan sekaisin. Tällaiset mätsäävät purkit saisivat luotua sitä rauhallisempaa, siistimpää yleisilmettä.

  Minkä tyyppistä maalia käytit noiden pilttipurkkien kansiin?

  - Kipsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Käytin ihan tavallista mattamustaa spraymaalia. On pysynyt tosi hyvin :)

   Poista
 2. Aaaaa, tää on pakko toteuttaa myös meidän keittiössä! Joka kerta ärsyttää yhtä paljon avata se maustekaappi ja nähdä se totaalikaaos siellä sisällä (ja hakea se jakkara että ylettää mitään ottamaan, mutta sille nyt ei mitään voi, kaapin sisällön ulkonäölle onneksi voi!)

  Löysin vasta äsken tämän blogin ja nyt oon kahlaamassa postauksia läpi, ihania juttuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt vaan hommiin siitä! Mä oon ainakin ollut ihan supertyytyväinen tähän muutokseen ja hylly on pysynyt jatkossakin järjestyksessä.

   Ja kiitoksia vaan! :)

   Poista