2/25/2015

How's it hangin'


Olohuoneen katosta on reilu puoli vuotta roikkunut hyppykiikku. Ei järin kaunis sisustuselementti, mutta oli aika ajoin kovassa käytössä ja tiesin sen olevan siinä vain väliaikaisesti. Reikä kattoon porattiin kyllä ihan sitä varten. Nyt kundia ei enää toviin ole hyppiminen kiinnostanut, joten päätin viime viikolla repiä alas keinun. Jäin tuijottelemaan katossa möllöttävää koukkua ja ajattelin keksiä sille jotain käyttöä. Oon aina haaveillut katosta roikkuvasta pyöreestä rottinkituolista (sellaisesta johon voisi käpertyä lukemaan lehtiä ja juomaan smoothieta ja joka olis täynnä eri värisiä tyynyjä!), mutta kukka-amppeli oli huomattavasti nopeampi ratkaisu. Muutenkin kaipailin tänne jotain vihreetä.


Tarvikkeet: vahvaa narua ja koukku/rengas. Väliin voi pujotella myös esim. puuhelmiä.


Ensin kiikuin koukun kanssa katonrajassa, ja mittailin korkeutta amppelille (ettei sitten tarvitse kuunnella kiroiluja kun joku kolauttaa siithen päänsä. Itselläni ei ole sitä vaaraa, koska mikään lamppu tms. ei roiku niin matalalla). Leikkasin narusta viisi saman kokoista pätkää ja pujotin läpi koukusta. Narujen kannattaa olla tarpeeksi pitkät, koska näitä voi lyhentää vielä. 


 Vedin narut yhdelle isolle solmulle, ja tämän jälkeen aina kaksi narua yhteen pienemmille solmuille, niin että isosta solmusta jäi väliin matkaa noin 30cm. (kannattaa mitata katon korkeuden mukaan)


Sitten jaoin ja yhdistin narut uusille solmuille noin 15 cm päähän, ja siitä seuraavat 10 cm päähän. Kolme riviä solmuja siis.


 Lupuksi vedin narut yhteen isolle solmulle. Narujen päät voi tasata ja leikata sopivan pituisiksi. Oma naruni oli muovia ja lähti purkautumaan heti, joten poltin päädyt sytkärillä umpeen. Puuvillanaru olis varmasti paras ja nätein vaihtoehto. Sitten vain kasvi sisälle varovasti yläkautta ja amppeli kattoon killumaan. Oih! Kuinka venailenkaan kesää, että pääsen vääntämään näitä värikkäinä versioina mökin terassille <3

Tytti

6 kommenttia :

 1. Tää on ihana, oon kauan aikonu tehä tällasen, mut se naru puuttunu. Eilen tein sit pilleistä oman version, se saa kelvata siihen asti et joskus muistan ostaa narua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himmeli-amppelit on niin mageita! Tähän oli itseasiassa hankala löytää sellasta sopivan paksusta narua, missä solmut pysyis hyvin. Puuvillanaru olis varmaan optimaalisin ja nätein. Tuon omani ostin Bauhausista.

   Poista
 2. Ihana, tämä menee minun to do -listalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli muuten tosi helppo ja nopee tehdä :)

   Poista
 3. Montako solmua yhdessä rivissä aina on, viisi vai kuusi? Ajattelin kokeilla. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli viisi pätkää kaksin kerroin ja niihin solmut. Voihan tän toki tehdä myös kuudellakin narulla :)

   Poista