1/29/2015

SeinälamppuLastenhuoneesta uupui seinävalaisin. Olin jo kolunnut monta kauppaa läpi, eikä mikään oikein miellyttänyt silmää. Idea syntyi kun Tigerista löytyi ihana puinen talon mallinen laatikko. Olin pitkään kuolannut saman kaltaisia hyllyjä Ferm Livingiltä, ja hihkuin onnesta bongatessani tämän Tigerin muutaman euron version. Täydellinen tuunattavaksi! 

Nappasin siis empimättä tuon boxin mukaani ja hankin muut valaisimeen tarvittavat osat; johdon, lampun kannan ja lampun. Keskelle pohjaa porasin (ihan itse!) sopivan kokoisen reijän, johon saatiin kiinnitettyä lamppu. Johdon liittämiseen tarvitsinkin sitten osaavamman henkilön apua, sillä sähkötöistä mulla ei ole minkäänlaista kokemusta (eikä sen enempää kiinnostusta opetella). Clas Ohlsonilta olisi ilmeisesti saanut ostettua koko lamppu-johto-katkaisin-setin valmiina, mutta tämä selvisi mulle vasta myöhemmin.

Ajattelin että tietenkin itse lampun tulee olla mahdollisimman kirkas, koska valaisin on niin pieni ja valoahan tulee vain edestä päin, joten valitsin 60 wattisen kirkkaista kirkkaimman halogeenilampun. Ihan kiva! Eihän hökötystä päin voinut edes katsoa tulematta sokeaksi. Lisäksi lamppu tuntui heti epäilyttävän kuumalta, enkä halunnut ottaa sitä riskiä että puu syttyisi palamaan tai jotain (varsinkin kun oli kyse lastenhuoneesta!). Kävin sitten hakemassa uuden hennommalla volyymilla valaisevan kuumenemattoman energiansäästölampun. Pari mutkaa matkassa siis, mutta nyt toimii!No on tässä vielä yksi mutta.. Vinkkejä miten saisi pidettyä johdoista hullaantuneen vauvan irti tästä?


Tytti

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti