1/18/2015

Feta-punajuurisalaatti


Punajuuri. Miten se voi aina välillä unohtua ihan kokonaan! Tässä ruokaisa salaattiohje lounaaksi tai vaikkapa iltapalaksi. 

500g punajuuria
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl hunajaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
timjamia
salaattisekoitusta
fetaa
cashewpähkinöitä



Pistä ensin uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja paloittele punajuuret suureen kulhoon. Hienonna mukaan valkosipuli. Valmista marinadi sekoittamalla keskenään hunaja, oliiviöljy, mausteet ja etikka. Kaada marinadi punajuurien päälle ja sekoita. Levitä punajuuret kaksinkertaiselle foliolle ja kääri siitä tiivis nyytti. Voit myös laittaa ne kannelliseen uunipataan. Mulla vuokana toimii Tupperwaren Ultrapro, mikä on ihan älyttömän näppärä kapistus varsinkin kasviksien kypsennykseen uunissa. Pistä setti uuniin noin 50 minuutiksi.


 Paloittele feta. Anna punajuurien jäähtyä hieman ennen tarjoilua. 
Nostele lautaselle vuorotellen salaattia, punajuuria ja fetaa ja ripottele päälle pähkinöitä. 




Oliskos mielessä muita herkullisia ja kokeilun arvoisia punajuurireseptejä? 

Tytti

2 kommenttia :

  1. Ei, mutta tätä on ehdottomasti kokeiltava - kiitos vinkistä! Löysin muuten blogisi Styleroomin kautta, täytyy ihan jäädä lukijaksesi :)

    VastaaPoista