11/16/2014

Puinen lampunvarjostin
Tytin lampunvarjostintehtaasta moi! Kohta meiltä loppuu huoneet kesken. 
Oltiin ostettu kesällä olkkariin uusi lamppu, joka oli silloin mielestäni ihan täydellinen. No se lähti sieltä melkein yhtä nopeesti kuin oli tullutkin. Mun oli vaan saatava tehdä tämä. Ja juuri keskelle olohuonetta.

Etsin sopivan (noin 30 cm) pituisia puisia maalinsekoitustikkuja ensin K-raudasta, mistä ne olivat kuulemma pitkään olleet loppu. -Parin viikon päästä pitäisi tulla lisää.. Enhän mä tietenkään voisi jäädä niin kauaksi aikaa odottelemaan kun tässä on melkeen hätä kyseessä! Onneksi tein reissun Clas Ohlsonille josta löytyikin vielä paremmat tikut, puuliimaa, sekä sopiva metallinen kehikko varjostimelle.

 Laskin tikkuja menevän varjostimeen noin 70 kappaletta. Aika hyvin laskettu, sillä vain kaksi kappaletta jäi käyttämättä! Petsasin ne ensin molemmin puolin tummalla pähkinän sävyisellä lakalla. Jokaisessa tikussa oli vihreä leima, jonka sain samalla piiloon. Sudin maalin puuhun mahdollisimman epätasaisesti, sillä tarkoitus oli saada varjostimeen kulunutta vanhaa kierrätyspuista fiilistä, jota meiltä löytyy muutenkin olohuoneesta.
Ja sitten liimailemaan! Tai ei sittenkään. Ensin tappelin kehikkojen kanssa, jotka karkailivat sinne tänne levittäen liimaa ympäri ämpäri. Onneksi keksin pingottaa ne sopivan kokoisen laatikon sisään, joka piti kehikot hyvin paikoillaan.
Toinen ongelma tuli eteen, kun painoa ja tikkuja oli kehikossa noin kolmas osa. Tikut lähtivät tietenkin liukumaan kehikkoa pitkin alaspäin, eivätkä ne pysyneet yhtään paikallaan. Taas oli liimaa joka puolella. Jouduin antamaan ensin toisen puolen kuivua rauhassa kaiken mailman viritysten avulla, ennen kuin sain kaikki tikut liimattua kehikkoon.

Mutta onnistuihan se sit lopulta! Meillä oltiin kotona tähän onneksi niinkin tyytyväisiä, että unohtui nopeasti se edellinen täydellinen lamppu, joka on nyt piilotettuna vaatehuoneeseen...


 Tytti

13 kommenttia :

 1. Vautsi! Ihan mieletön! :) Löytyikö noi kehikko-rinkulat siis ihan Clasulta tuollaisenaan? Pakko varmaan koittaa tätä jossain vaiheessa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep löytyi ihan tuollaisenaan. Tarkoitettu alunperin sellaseen kangaspäällysteiseen lamppuun ja niitä oli muistaakseni kolmea eri kokoa. Tää on kyllä hauska kun tikut voi maalata oman mielensä mukaan :)

   Poista
 2. Ihan mieletön! Löysin sun blogin millälie googlettamalla ja ihaillu koko lauantai aamun tuotoksiasi. Joutuu varmaan jossain vaiheessa kokeilemaan ainakin tätä lamppua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! Tätä oli hurjan kiva tehdä, joten kokeiluun vaan :)

   Poista
 3. Ihania juttuja sinulla, sattumalta löysin blogiisi ja aukon eksyä tänne useamminkin! :) mä oon kans tällanen diy-värkkääjä ja nyt ahistaa töihinpaluu, äitiyslomat lusittu, eli askarteluaikaa ei enää oo niin paljon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Kyllä tää mammaloma on vaan niin ihanaa aikaa. Itse jäin just hoitovapaalle kun tuntuu että vastahan tässä päästiin vauhtiin! Tseppiä sulle töihin paluuseen :)

   Poista
 4. Anonyymi1/22/2015

  Hei, Ihan mahtava varjostin ;) niin mahtava että itsellä tekeillä samanlainen, puolet tikuista liimattu, jotka kuivumassa. Apuna käytän pyykkipoikia, jotka pitävät jo liimattuja tikkuja paikoillaan :) väriksi tulee valkoinen. Kiitos superhienosta ideasta ! T-Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva homma, tule kertomaan miten onnistui! Itsekkin mietin ensin valkoiseksi maalaamista, mutta tulin siihen tulokseen että meidän olkkarista löytyy valkoista jo tarpeeksi. Onneksi puun voi aina maalata uudestaan :)

   Poista
  2. Anonyymi1/29/2015

   Hei,
   Onnistuihan se ja komia tuli :)
   T-Teija

   Poista
 5. Anonyymi1/29/2015

  Olen juuri valmistumassa kampaajaksi ja muuttamassa työn perässä pieneen mummonmökkiin, ja voi että oon saanut paljon inspistä sen laittamiseen sun blogista, ihan huippu! toimiskohan tässä kuumaliima miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla! Mun piti itekkin aluksi käyttää tässä kuumaliimaa, mutta en löytänyt mun pyssyä mistään. Varmasti toimii sekin hyvin. Tsemppiä ammattiin, se on paras työ ;)

   Poista
 6. Anonyymi3/29/2015

  Mikä lampun halkaisija on? Tänään juuri samat värkit haettu, ensiviikolla alkaa aherrus :) valkoinen lamppu olisi meille tulossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm tää tais olla se kaikista isoin niistä kehikoista.. oliskohan reilu 50cm? Oon tässä tuijotellu lamppua pari viikkoa sillä silmällä, että kohta alkaa kans maalisuti heilumaan :D

   Poista