11/19/2014

Peuratyyny

Peuraa mä metsästän.. Tai siis metsästin. Tarkemmin ottaen peuran päätä googlesta. Kotoa löytyi perus valkoinen koristetyynynpäällinen, joka valitteli tylsää kohtaloaan. Itselläni taas on viime aikoina ollut kauhea himo pitkästä aikaa tehdä kankaanpainantaa, joten tää oli mulle ja tyynylle molemmille win win situation.  

Löysin sopivan pään, jonka tulostin ja piirsin kontaktimuoville sitä oman näköiseksi muokkaillen. 

Juuri pestyn tyynyliinan sisälle laitoin paksumpaa pahvia. Tämä estää painoväriä tulemasta läpi tyynyn toiselta puolelta. Painamiseen käytin Emo-väriä ja sientä.
Asettelin kontaktimuovin niin että peuran pää tuli sopivalle kohdalle. Sitten tuputtelin varovasti sienellä värin kankaaseen. Sienestä voi tehdä langan avulla myös kätevän "tuputtimen", jolloin sormet säästyy pahimmilta maalitahroilta, mutta homman sai hoidettua ihan pelkällä sienelläkin.

Maalin kuivuttua revin kontaktimuovin irti ja tadaaa! Siinä se mun (vähän sarvipäistä muumipeikkoa muistuttava) peura sitten komeili. Kuva kiinnitetään kankaaseen silittämällä värin kuivattua kunnolla.

Voi että miten hämäriä päiviä! Pikkusen vaikeeta räpsiä kuvia ilman kunnon valoa. Tosin pienen lapsen äitinä näitä projekteja on yleensä aikaa tehdä vain illalla vauvan mentyä nukkumaan, joten pimeillä kuvilla mennään joka tapauksessa x)

Tytti

2 kommenttia :

 1. Anonyymi11/21/2014

  Hei! Tuli tosi kiva tyyny. Olisi reilua laittaa näkyviin lähde, josta peurankuvan otit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tottahan toki siinä tilanteessa laittaisin kuvan lähteen, jos olisin sen suoraan jostain kopioinut. Jos googletat kuvahaulla "deer head", tulee ruutu täyteen peurapiirroksia. Näistä olen itse muokannut ja piirtänyt mustan siluetin, joten alkuperäisiä ei ikinä tunnistaisi tästä omasta kuvastani. Näin ollen en kokenut tässä tapauksessa tarpeelliseksi laittaa lähteitä :)

   Poista