11/02/2014

Unisieppari

Olen pitkään etsinyt sopivan sävyistä ja kokoista unisiepparia roikkumaan sängyn yläpuolelle. Monesta reissusta on pitänyt tuoda sellainen tuliaisena, muttei mikään näkemäni ole oikein kolahtanut. Päätinpä siis kokeilla onnistuisiko sellaisen tekeminen itse. Pinterestistä löytyi heti mielinmäärin ohjeita, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen! 

Pohjois-Amerikan intiaanit tekivät unisiepparinsa pajurenkaasta. Omaani sai kelvata sinellistä ostettu metallinen rinkula (ensin meinasin vääntää kehikon rautalangasta, mutta symmetrisyys ei olisi varmastikaan ollut ihan samaa luokkaa). Renkaan lisäksi kokosin kasaan höyheniä/sulkia, narua/langaa, pikaliiman, helmiä ja suurehkon neulan. 

Ensin kieputin narun tiiviisti renkaan ympärille. Juuttinaru on ehkä ihaninta narua maan päällä ja sitä tahdoin tässä ehdottomasti käyttää. Päättelyn teini solmulla ja tipalla pikaliimaa."Seittinaru" on helpompi pujotella suurella neulalla, kuin pelkällä langan päällä. Ensimmäisenä käteen osui parsinneula joka osoittautui mainioksi apuvälineeksi. Tein kehikkoon ensin kierroksen silmukoita muutaman sentin välein. Sitten lähdin pujottelemaan neulaa aina edellisen kierroksen lankojen välistä.
Samaa rataa jatkoin kerrosten pienetessä kohti keskustaa. Lankaa ei kannata aluksi pitää turhan kireällä, sillä silmukoiden löytäminen vaikeutuu. Koko höskän saa hyvin kiristettyä lopuksi vetämällä narusta jolloin kuviokin tulee paremmin esiin. Etsiessäni helmiä osui silmiini pussillinen pieniä muttereita, jotka ihan huusivat päästä mukaan unisieppariin. Oli pakko siis pujotella mukaan muutama.

Päättelin langan seitin keskelle muutamalla pistolla. Sitten pääsin punomaan naruja, lankoja, sulkia ja muttereita kiinni sieppariin. Pikaliima osoittautui helpoimmaksi tavaksi kiinnittää sulat.


Kaappien kätköistä löytyi vielä pieniä hopeahelmiä, joista sai pujoteltua mukaan sirot helminauhat. 


Lopputulos oli just semmonen mitä pitikin. Tää oli niin hurjan kiva tehdä, ettei varmasti jäänyt viimeiseksi siepparikseni!

Tytti

4 kommenttia :

 1. Niin kauniita kuvia!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Löysit tänne mun piilopaikkaan :D

   Poista
 2. Voiko tehdä villalangasta tuon ympyrän päällystyksen? Vai onko se huonoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai voi tehdä millä langalla vaan :)

   Poista